Gálaműsorral ünnepelt az Eraklin Táncklub

Több mint három évtizedes fennállását ünnepelte az Eraklin Táncklub Egyesület a Zsigmondy Sportcsarnokban szombaton. Tavaly a pandémia miatt a táncosok nem léphettek a parkettre, idén azonban 30+1 címmel bepótolták a jubileumot.

Egészen pontosan 1989 év végén állt össze egy kis csapat, amelynek tagjai elkötelezettek a társastánc iránt – árulta el Lekszikov Csaba, az egyesület elnöke. A 31 éves évfordulót a táncosok a családtagjaik és a barátaik társaságában töltötték.

– 55-60 táncos lép most parkettre, a táncklub táncosai természetesen. Mondhatjuk azt, hogy óvodás kortól – tehát 4 éves a legkisebb, aki táncolni fog. A szeniorok ma nem lesznek, mert őket is távolt tartja a helyzet az ilyen jellegű rendezvényektől, de természetesen a felnőtt korosztály, mindenki képviselteti magát – mondta el Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke.

Lekszikov Csaba szerint nem csupán a tánc iránti szeretet, hanem a közösség az, ami ennyi éven át életben tartotta az Eraklin Táncklubot.

– Egy olyan közösségben vagyunk napi szinten, amikor úgymond egymásra vagyunk utalva. Akár a táncos karriert tekintjük, akár az emberi kapcsolatokat. Hiszen itt barátságok, szerelmek, akár házasságok is megjelentek. Én úgy gondolom, ez is nagyon fontos – tette hozzá Lekszikov Csaba.

A standard és a latin táncok mellett a formációk is helyet kaptak a hétvégi gálán.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)