Gelsei és galamboki családoknak gyűjtött a Kanizsai Fiatalok Közössége

facebook megosztás

360 doboz ajándékot gyűjtött össze a Kanizsai Fiatalok Közössége a környéken élő, rászoruló családoknak. A szervezők még karácsony előtt eljuttatják a csomagokat a nélkülözőknek.

Már novemberben megkezdték a gyűjtési akciót a közösségben, hogy időben kész legyenek a dobozok az ünnepekre. Az egyesület elnöke elmondta, hogy többen adományoztak, mint tavaly, így a csomagokból is jóval több gyűlt össze, mint amennyire számítottak.  

– Célirányosan kezdtük el a gyűjtést és két faluba visszük ki az adományokat. Az egyik Gelse, a másik pedig Galambok. A csomagok szólnak gyerekeknek és felnőtteknek is, hiszen állítottunk össze családi csomagokat is, amibe raktunk tartós élelmiszereket, felnőttruhákat, tisztálkodószereket. Próbáltunk nagyobb csomagokkal is kedveskedni a sok gyerkőcös családoknak – nyilatkozta Szollár–Nikolics Zsanna, a Kanizsai Fiatalok Közössége Egyesület elnöke.

Sokat segédkezett a gyűjtésben és a koordinálásban Fási Barnabás, az egyesület alelnöke. Elmondta, hogy minden évben nagyon várja, hogy segíthessenek a hátrányos helyzetben élőknek. A dobozokat úgy állították össze, hogy mindenki megtalálja benne a kedvére valót.

– Próbáltuk úgy összeválogatni, hogy minden dobozba egyenlő arányban legyen ajándék. Gyerekeknek legyen benne játék, egy plüss, egy ruha, vagy ne csak egy sapka, hanem egy szett, ha találtunk összeillő dolgokat. A nagycsaládosoknál, ahova visszük előre tájékozódunk, hogy milyen korosztálynak vagy milyen közegnek visszük és aszerint dobozolunk. Abba kerülnek a száraz élelmiszerek, és a kicsiknek és nagyoknak is legyen benne minden, amit bele tudunk rakni – fogalmazott Fási Barnabás, a Kanizsai Fiatalok Közössége Egyesület alelnöke.

Az egyesület szerdán egy gálaműsorukkal zárja az évet, majd csütörtökön a hajléktalanszállóra is ellátogatnak, ahol egy fellépéssel kedveskednek a lakóknak.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.