Helyére került a karácsonyfa a Csó-tónál és a Vásárcsarnoknál is

Felállították a karácsonyfát a Csónakázó-tónál és a Vásárcsarnoknál is. Mindkét fenyőóriás a Via Kanizsa Zrt. munkatársainak köszönhetően került a helyére.

Már a reggeli órákban nekiláttak a munkálatoknak a városüzemeltető cég szakemberei, hiszen először a tartórúdba kellett faragni azt a mintegy 15 éves tűlevelűt, amit a Csónakázó-tónál helyeztek ki. A 10 méter magas ezüstfenyőt Tollár Zoltánné, gelsei lakos ajánlotta fel a városnak.

Az emelődaru segítségével a magasba emelték, majd pedig a földbe helyezett csőbe állították a fát. Mint azt Kámán Lászlótól, a társaság vezérigazgató-helyettesétől megtudtuk, a napokban a karácsonyfa díszítését is elvégzik.

– Hagyományos díszek kerülnek rá. Gömbdíszek és füzér kerül fel rá, és az kerül megvilágításra – mondta el Kámán László, a Via Kanizsa Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Délután a Vásárcsarnoknál, a kis tó mellé is kihelyezték a karácsonyfát. A nordmann fenyőt Takács Tibor, palini lakos udvarából hozták el a Via Kanizsa emberei.

– Általában a polgármester úrnak ajánlják fel ezeket a fákat. A polgármester jelez felénk, hogy hol vannak ezek a fák. Mi ezt megszoktuk nézni és kiválasztjuk a legmegfelelőbbet ezek közül – tette hozzá Kámán László.

A piacnál látható örökzöldet is hamarosan kidekorálják, így az összesen három feldíszített karácsonyfával, és a fényekbe öltöztetett utcákkal teljes lesz a város ünnepi arca.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)