Jól lőttek az esztendő végéhez közelítve

A PLSE Nagykanizsa ifjú sportlövői az év utolsó időszakát még alaposan felpörgették és a különböző sporteseményeikről remek eredményeket hozhattak haza.

A Szeged Grand Prix versenyén belül ifjúsági fiú légpuskában Tankovics Tamás 404,3 körös eredményével a második helyen végzett, míg Borsos Eszter ifjúsági leány kategóriában lett 397,7 körrel a dobogó harmadik fokára állhatott. Borsos lőállásba léphetett a juniorok között is és ott 612,1 körrel végül negyedik lett. Végül ezzel az eredménnyel a kanizsaiak ifjú női versenyzője bejutott a nők felnőtt és junior mezőny összevont nyolcas fináléjába, melynek keretében hetedik helyet ért el.


Borsos Eszter (középen) a kanizsai sportlövők színei mellett immár a szlovén ligában is lőállásba léphetett

A sportlövők Komárom Kupáján a „PLSE-s” Széll Petra az ifjúsági hölgyeknél a dobogó harmadik fokáig jutott, Tankovics az ifjúsági fiúknál - nagyon szép eredménnyel, egyben egyéni csúccsal – 613 körrel szerzett bronzérmet.

Borsos Eszter a nemzetközi XVII. Hungarian Open-en Budapesten a junior lányok között elért hatodik pozícióját követően (607,5 kör) a Győr 750 Open keretein belül bronzérmes lett az ifjúsági lány kategóriában. (Borsos idén már a szlovén klubja, az SD Jezero Dobrovnik igazoltjaként is szerepelhetett és az ottani harmadosztályból - a csapatban első helyük után - a második ligába jutott úgy, hogy egyéniben az eredményei a harmadik legjobb pozíciójára voltak jók.)

P.L.