Karácsony pirosban és hagyományosan

facebook megosztás

Stílust tekintve a hagyományos, színben pedig a piros karácsonyfadísz a legkeresettebb idén a megkérdezett díszkészítők szerint. A házilag alkotott dekorációkat az emberek elsősorban az egyedisége és a személyes kötődés miatt részesítik előnyben a boltban kapható függőkkel szemben. 

Gyékényesen Szabó Brigitta letisztult, természetközeli alapanyagokat használ a karácsonyfadíszek előállításához. Többnyire régi, megfakult gömböket varázsol újjá úgy, hogy spárgával tekeri körbe azokat, majd csipkével díszíti. Végezetül pedig különböző, az ünnephez köthető motívumokkal, például fenyővel, makkal vagy akár narancshéjjal is szépíti a függőket.

– Én úgy gondolom, hogy még mindig nagyon sok ember szereti a csilli-villit, de én már nem vagyok oda érte. Nagyon sokan például visszatérnek a régi, hagyományos dolgokhoz és úgy gondolom, hogy ez sokkal természetesebb és átadja a régi stílust, és nem kell mindig csillogni – mondta Szabó Brigitta.

Kiss Ildikó Nagykanizsán dekorál kifinomult, antik hatású gömböket, ezek már-már kísértetiesen hasonlítanak az üveggömbökre. Ildikó szerint bármi lehet a fán, ha az kedvünkre való, de úgy látja, hogy az idei kedvenc szín abszolút a piros.

– Hölgyek vagyunk, a színes a mi világunk. Van, aki a pirosat szereti. Van, aki a rózsaszínt. Van, aki a sárgát teszi fel. Például tavaly csináltam egy hölgynek nem is kevés gömböt és hungarocell szíveket. Pipacsokat kért rá. 40 darabot csináltam, mert az illető édesanyja a pipacsot szereti. Az volt a fájukon, de az idén a piros ment, ez tény – árulta el Kiss Ildikó.

Az alkotók elárulták, hogy bár kezdetben nem könnyű, egy kis gyakorlással bárki készíthet magának karácsonyi dekorációt a fenyőfára.

H.R.

(Borítókép: Kanizsa TV) 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.