Kihívások (két) éve volt – 2021-ben sokszor fordult a kocka

facebook megosztás

Szokatlan feladatot vállaltam magamra. Miután egy számmal korábban a Kanizsa Újságban a két éve kinevezett cégvezetők meséltek az eltelt időről, most rajtam a sor. A Kanizsa Médiaház vezetőjeként nekem is illik valamit mesélni arról, ami itt történt az elmúlt két esztendőben.

Már az elején le kell szögeznem, hogy 2021-ben semmit sem javult a kapcsolatom a Városháza vezetőivel 2020-hoz képest. Az elmúlt két évben nagyon sok időt kellett úgy tölteni, hogy ezen kapcsolat nem léte bizony sokszor sodorta veszélybe a cég mindennapjait, de ezeket sikerült kivédeni. Amikor a Médiaház élére kerültem, annyit vállaltam, hogy egy olyan helyi „sajtóközpontot” szeretnék kialakítani, amelynek munkássága bármikor vállalható. Azt gondolom, hogy a célhoz vezető úton jelentős távot sikerült megtenni. Tudom, hogy ezen a kijelentésemen a hatalmi gőgtől átitatott, a sajtót a propagandával azonosító, ezen játszóterüktől megfosztott kanizsai kisebbségbe és így ellenzékbe került politikai oldal szimpatizánsai felhördülnek, de azt gondolom, ez is azt jelzi: jó az irány.

Az elmúlt két évben számtalan konfrontáció, a személyemet érintő politikai és egyéb tartalmú lejárató kampány jellemezte azt az ellenszelet, amelyben a céget vezetnem kellett. Még a kirúgásomat is vállalta a város – akkor éppen – egyszemélyben hatalmaskodó vezetője, de azt gondolom, ez inkább nevetséges húzás volt, mint drámai. Az kiderült, hogy a derekamat nem adom be. Mindennek köszönhetően két éven belül másodszor is kineveztek öt évre ügyvezetőnek. Kemény lesz, de vállaltam.

Vállaltam, mert vannak terveim, és azt gondolom, mostanra összeállt egy olyan közösség a Médiaházban, amellyel ezek a tervek megvalósíthatók. A közeli jövőben jelentős változások lesznek láthatók valamennyi platformunkon. Komoly nyitásra és hangsúlyeltolásra készülünk az internet irányába. Megtartva a konzervatív elemeket - papírból készült újság, televízióban nézhető műsor - nagyon sok tartalmat tervezünk a világhálón közzétenni. Ehhez megújul az internetes megjelenésünk, egy mai elvárásoknak megfelelő arculat kialakítása már folyamatban van. No budget módon megújult a stúdiónk, ahol variálhatóvá tettük a leendő műsorokhoz használandó megjelenést. Ennek köszönhetően jelentősen megnő a közéleti műsorok, a beszélgetések, elemzések, háttérműsorok mennyisége. Ezek jó részét szeretnénk interaktív módon, élő internetes közvetítéssel napivá tenni, de a terveink között szerepel klasszikus betelefonálós műsor is, amelyben bárki elmondhatja majd a véleményét a napi dolgokról. Ezeken kívül még sok változás lesz, de ezeket mindenki észlelni fogja, legyen szó a híradó megjelenésének változásáról, vagy éppen a napi aktuális műsorok ráncfelvarrásáról.

Köszönöm a figyelmüket, kívánok mindenkinek Békés Ünnepeket és Boldog 2022-t!

Tar Mihály ügyvezető

Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Kanizsa Újság 2021.december 10-én megjelent számában olvasható.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.