Kiküldte a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. a jövő évi hulladékgyűjtő edények azonosító matricáit

facebook megosztás

Kiküldte a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. a jövő évi hulladékgyűjtő edények azonosító matricáit a lakosoknak. Császár András, a társaság logisztikai vezetője arra kéri a kanizsaiakat, hogy legkésőbb december 31-ig cseréljék ki a régi matricát az újra. A cég munkatársai 2022. január 1-től csak azokat az edényeket ürítik ki, amiken a fehér színű címke található.

A borítékra külön fel van tüntetve, hogy edénymatricát tartalmaz, ezzel is elkerülve az esetleges elkallódását, tudtuk meg Császár Andrástól. A logisztikai vezető hangsúlyozta, a matricát jól látható helyre, tiszta, száraz felületre kell elhelyezni.

– Azon ügyfeleink, akik vegyeshulladék-gyűjtésre heti egyes gyűjtéssel rendelkeznek, ők egy matricát fognak kapni. Akik heti kettes gyűjtésre kötöttek szerződést, ők kettő matricát kapnak. Mind a két matricát ebben az esetben fel kell helyezni az edényre. A zöldhulladék-gyűjtésre vonatkozó matrica BIO felirattal is belekerült ebbe a borítékra, azt is legyenek kedvesek felhelyezni az edényekre – mondta el Császár András, a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. logisztikai vezetője.

A matricával együtt egy szállítási naptárat is kapnak az ügyfelek, ezen színkódokkal jelölték, hogy a különböző hulladéktípusokat milyen időpontokban szállítják el az adott utcában. Császár András egy változásról is beszámolt, a következő évtől a lakossági bio zöldhulladékot nem kéthetente, hanem heti rendszerességgel viszik el még novemberben is.  A naptárban továbbá feltüntették a januári fenyőgyűjtés dátumait, illetve az üveghulladék gyűjtési napjai is nyomon követhetőek.

– A tavalyi évben júliustól bevezettük az üveghulladéknak a negyedéves háztól való elszállítását.  Ez a negyedéves ciklikusság ez egy elég tág periódus, elég nehezen tudták követni a lakosok. Sajnos a begyűjtött mennyiségen is látszott, hogy nem szokták meg még ezt a gyűjtési lehetőséget, még a 10 százaléka se élt a lakosságnak azzal a lehetőséggel, hogy a házuktól elhozzuk az üveghulladékot. A jövő évi szállítási naptárban könnyebb lesz már követni azt a három hónapos periodikusságot, amiben ez a gyűjtés be fog következni – tette hozzá Császár András.

Az edénymatricát tartalmazó borítékot legkésőbb december 20-ig megkapják a lakosok. Akinek nem érkezik meg, vagy elveszíti, a szolgáltató ügyfélszolgálatán díjmentesen kérhet újat. Amennyiben valaki postai úton igényli, abban az esetben díj ellenében van lehetőség a pótlásra.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.