Ma már teljes kerettel tréningezett a magyar férfi junior kézilabda-válogatott Kanizsán

facebook megosztás

Ma már teljes kerettel edzett Kanizsán a magyar férfi junior kézilabda-válogatott. Sótonyi László csapata két felkészülési mérkőzést játszik az Arénában, az ellenfél vasárnap és hétfőn is Horvátország korosztályos együttese lesz.

Tegnap érkezett meg Kanizsára a válogatott, de többen ma csatlakoztak a kerethez. A játékosok nagy részét, szám szerint hetet, a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) adja a nemzeti csapatba. A behívót kapó fiatalok zöme rendszeres játéklehetőséget kap az NB I-ben.

– Megvan ez, de mindig két oldala van ennek a dolognak. Egyrészt kell egy olyan fiatal, aki alkalmas arra, hogy bevethető legyen, másrészt kell egy olyan közeg, ahol felvállalják azt a, nem is rizikónak mondanám, inkább azt az áldozatot, hogy a fiatalok óhatatlanul is hullámzó teljesítményt nyújtanak az elején. Szerencsére már sok olyan pozitív példával találkoztunk, például a Veszprém KKFT-nél vagy a NEKA-nál, hogy az élvonalban beköszönnek – nyilatkozta Sótonyi László, a magyar férfi junior kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A horvát csapat a legutóbbi, U19-es Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett, így két színvonalas, hajtós mérkőzésre van kilátás.

– A horvát kézilabda mindig is jó színvonalat képviselt, a világelithez tartozott. A legutolsó Európa-bajnokságon, augusztusban döntőt játszottak a németekkel. Volt szerencsénk a legutolsó válogatott összetartás alkalmával a németekkel játszani, két jó mérkőzést játszottunk, egy döntetlent és egyszer győzelmet arattunk. Most pedig a másik döntős ellen van lehetőségünk felmérni, hogy hol tartunk – tette hozzá Sótonyi László, a magyar férfi junior kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Mindkét találkozó 16 órakor kezdődik, a belépés ingyenes, de védettségi igazolványhoz kötött. A vasárnapi mérkőzést élőben közvetítjük a Youtube-csatornánkon.

M-B. Gy.

(Borítókép: Kanizsa TV) 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.