Megjelentek a hajléktalanok a Vásárcsarnoknál

facebook megosztás

Számos panasz olvasható a közösségi oldalakon a kanizsai vásárcsarnokban áruló termelőktől, miszerint folyamatosan vegzálják őket bizonyos egyének, sok esetben hajléktalanok. Az egyik eladó már odáig ment, hogy a jelenlegi körülmények között nem vállalta tovább az árusítást.

Rengetegen olvasták az egyik őstermelő bejegyzését, aki megelégelte a helyzetet, és a nyilvánosság elé tárta a problémát. Másnap plusz egy fő biztonsági embert állított munkába a Vásárcsarnokot üzemeltető Via Kanizsa Zrt.

– Sajnos a hír az igaz, az elmúlt időszakban a hideg beköszöntött, megjelentek bizonyos csoportok, személyek a Vásárcsarnokban. Sajnos vásárlókat is és eladókat, kereskedőket is inzultáltak, atrocitások, veszekedések alakultak ki. Ezeket felénk jelezték, igyekeztük orvosolni a problémát, első körben plusz egy biztonsági emberrel egészítettük ki a jelenlegi biztonsági szolgálatot – nyilatkozta Radics Balázs, a Via Kanizsa Nonprofit Zrt. piacfelügyelője.

Bár a probléma ismert, de a piacfelügyelőség és a biztonsági munkát ellátó személyek feladata nem könnyű, hiszen az intézkedési jogkörük meglehetősen korlátozott.

– 5000 négyzetméteres épületről van szó, és a 2-3 fős biztonsági szolgálat nem lehet ott mindenhol. A kereskedők és az üzletben dolgozók ismerik a jelenlegi teremőreinket, biztonsági őreinket. Nyugodtan őket is hívják fel, vagy a piacfelügyelőség munkatársait. Mi azonnal próbálunk intézkedni és intézkedünk is, hogy megoldjuk az ilyen problémát – tette hozzá Radics Balázs.

A probléma hosszú távú megoldása sem ígérkezik egyszerűnek, hiszen a Vásárcsarnok nem pusztán a piacból áll, gyakorlatilag társasházként működik, 60 százalékos önkormányzati résszel. A biztonságot jelentő kérdésekről ezért nem egy személy dönt, hanem szavazni kell a tulajdonosoknak.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.