Rövidített nyitvatartással várják a vásárlókat az üzletek pénteken

facebook megosztás

Rövidített nyitvatartással várják a vásárlókat az üzletek pénteken, ezért érdemes tájékozódni indulás elött. December 24-én a kereskedelmi törvény miatt legkésőbb 14 órakor be kell zárniuk a boltoknak, kivételt képeznek a benzinkutak, vendéglátóhelyek.

Szenteste előtti napokban tömve vannak az üzletek parkolói, sokan az utolsó pillanatra hagyják a karácsonyi vásárlást. Beregszásziné Kobra Edit, a Vásárcsarnok piacfelügyelet-vezető helyettese arra kéri az embereket, legyenek türelmesek egymással, és fokozott figyelemmel közlekedjenek. Az intézmény holnap 12 óráig lesz nyitva és legközelebb hétfőn nyit ki.

– 31-én szilveszter napján pedig szintén 12 óráig tartunk nyitva. Elsején zárvatart a csarnok, viszont 2-án, vasárnap a bolhapiacot is megtartjuk és teljes nyitvatartással leszünk. Még egy fontos információ, hogy január 3-án, kedden az országos kirakodóvásárt is megtartjuk – mondta el Beregszásziné Kobra Edit, a Vásárcsarnok piacfelügyelet-vezető helyettese.

Nagyobb süteményrendelést már nem lehet leadni a megkérdezett kanizsai cukrászdában, de szenteste napján 14 óráig így is nyitva lesznek, és 28-án ismét a megszokott módon, este 7 óráig várják a vendégeiket.

– Még az utolsó napokban, hogyha valakinek egy egész torta kell vagy egy picivel nagyobb mennyiségű sütemény, akkor azt tudjuk biztosítani. Illetve a vitrinjeinkben 24-én mind a két üzletben lesznek sütemények. Ha valaki elfelejtette vagy nem sikerült esetleg a karácsonyi bejgli akkor még van lehetőség vásárolni – nyilatkozta Pál Réka, a Szilágyi Cukrászda üzletvezetője.

A pékségek is korábban zárnak az ünnep miatt. A már leadott rendeléseket péntek 12 óráig lehet átvenni, a szilveszteri igényeket pedig már lehet jelezni.

– Ezeket legjobb esetben érdemesebb előbb leadni, főleg a péksütemény-rendeléseket, a kenyereket, mivel ezek kézi készítésű termékek és több napos az érlelési folyamat és az elkészítési folyamat, ezért érdemes keddig leadni legkésőbb, a héten már felvesszük a szilveszteri rendeléseket is – mondta Csorvási Ágnes, a Pékkuckó üzletvezetője.

A nagyobb üzletláncok 12 órakor bezárnak pénteken, egyes iparcikk-kereskedelmi áruházak pedig ki sem nyitnak. December 25 és 26 munkaszüneti nap, ezért a nagyáruházak szintén zárva lesznek, leghamarabb hétfőn nyitnak ki.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.