A jövő életmodelljéről hallhatnak előadást az érdeklődők a könyvtárban

facebook megosztás

Az önellátó gazdálkodásról, kertészkedésről tart előadást Kátai Piroska Sella az Anasztázia könyvsorozat tanításai alapján péntek délután a Halis István Városi Könyvtárban. A szervezők mindazokat várják az eseményre, akiket érdekel a fogyasztói szemléletmódból való kilépés, valamint a vegyszermentes növénytermesztés.

A programon arról kaphatnak információkat az érdeklődők, hogy a hazai, kis birtokokon, miként lehet megteremteni egy öttagú család teljes élelmiszerigényét. Az előadás fő irányelve a szükséglet szerinti életmód. Budavölgyi Kálmán, a Civil Kerekasztal Egyesület elnöke a mai sajtótájékoztatón elmondta: nagyon fontosnak tartja, hogy ezen téma kapcsán minél többen jussanak hasznosítható ismeretekhez.

Pár évvel ezelőtt böngésztem az interneten és találtam egy olyan oldalt, ami az egyholdas családi gazdaságokról szólt és azt követően nem tudtam visszatérni arra az oldalra, és Bukovics Ferenc barátom egy könyvvel lepett meg, amit Kátai Piroska Sella írt, ami szintén ugyanerről szól, az önfenntartó családi gazdaságról – mesélte Budavölgyi Kálmán, a Civil Kerekasztal Egyesület elnöke.

Kele József már évek óta foglalkozik növénytársítással és kertműveléssel. A célja, hogy minél kevesebb munkával képes legyen előállítani finom és egészséges gyümölcsöket, zöldségeket.

Anasztázia arra ösztönzi az embereket, hogy hozzák létre a saját kis, egyhektáros gazdaságukat, amit ő a szeretet terének nevez. Ebben nem megszakadni kell, hanem egy pár órás munkával művelik és meg tudnak mindent termelni. Emellett jut idejük a sportra vagy gondolkodni, ami a mai embernél elmarad, mert inkább rádiót hallgat vagy tévét néz – fogalmazott Kele József.

Az előadás január 21-én, pénteken, délután öt órakor kezdődik a városi bibliotékában.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.