A tavalyihoz hasonló járványügyi szabályok szerint rendezik a felvételiket

facebook megosztás

A közösségi terekben kötelező maszkviseléssel és megfelelő távolságtartással rendezik meg a központi írásbeli felvételit a középiskolák. A vizsga január 22-én, szombaton délelőtt tíz órakor kezdődik az intézményekben.

Idén is törekedni fogunk arra, hogy egy-egy terembe minél kevesebb tanuló legyen beosztva - tudtuk meg Böszörményi Gézától. A Piarista gimnázium vezetője elárulta, hogy nagy örömükre, 2022-ben többen jelentkeztek felvételizni hozzájuk, mint az elmúlt években bármikor.

Főleg a nyolcadikosok között tűnik úgy, hogy nagyon népszerűek a képzéseink, hiszen másfélszer annyian jelentkeztek hozzánk írásbelizni, mint például tavaly. A mi iskolánkban hatosztályos és négyosztályos gimnázium is indul. Tehát hatodikos és nyolcadikos diákok jelentkezését is várjuk. A hatosztályos gimnáziumban nyelvi, angol és német, illetve matematika-nyelvi képzésre lehet jelentkezni. A négyosztályos gimnáziumban pedig ezeken kívül általános, informatika és dráma tagozat is indul – mondta el Böszörményi Géza, a Piarista-iskola igazgatója.

Piriti János, a Batthyányi- iskola igazgatóhelyettese elmondta, hogy annak, aki lemaradt a decemberi határidőről, még van lehetősége az iskolájukkal egyeztetve bejelentkezni a szombati felmérésre. A tavalyi évhez képest egy fontos változás, hogy az írásbeli vizsgának nem egy, hanem két pótnapja is lesz. Így, aki esetleg karanténban van, a hivatalos határozat benyújtásával feliratkozhat az utólagos időpontokra.

  Nálunk a négy évfolyamos és nyolc évfolyamos gimnáziumba is jelentkezhettek diákok. Az előző évekhez hasonlóan, valamivel kétszáznál több jelentkezőnk lesz. A járványügyi szabályok alapján hasonlóképpen működik majd, mint tavaly, például először is, a kísérők nem jöhetnek be az épületbe, majd a batthyánys diákok lesznek, akik útbaigazítják a vizsgázókat a termekbe. Egy teremben legfeljebb tíz vizsgázó ülhet, maszkhasználat, kézfertőtlenítés és a szokásos járványügyi szabályoknak megfelelően – nyilatkozta Piriti János, a Batthyányi- iskola igazgatóhelyettese.

Az intézmények február hetedikén értesítik az eredményekről a diákokat. A létesítmények honlapján a vizsga menetéről részletesebben is lehet tájékozódni.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.