A téli hónapokban fontos, hogy az arcbőr megfelelően hidratált maradjon

Olajosabb, zsírosabb állagú krémmel érdemes az arcbőrt ápolni a téli hónapok alatt Sipos Kata, kanizsai kozmetikus szerint. A hideg, szeles időjárás miatt ugyanis a bőr könnyebben kiszáradhat, kipirosodhat. A szakember elsősorban a megelőzés fontosságát hangsúlyozza.

Az arcbőrnél az a legfontosabb, hogy folyamatosan, megfelelően hidratált maradjon és a napi tisztításokról sem szabad megfeledkezni. Sipos Kata azt tanácsolja, hogy a nappali és az éjszakai krémeket egyaránt célszerű egy kicsit zsírosabb változatra lecserélni, valamint a különböző kozmetikai kezelések is sokat segíthetnek.

– A hideg idő beköszöntével azért a bőrünket megviseli ez a hideg, szeles időjárás, a hőmérsékletváltozás, a fűtés, úgyhogy mindenképp a hidratálás a legfontosabb. Ilyenkor válasszunk egy sűrűbb textúrájú, olajos, zsíros krémet. Én hidratáló kezeléseket végzek a kozmetikában, de emellett a hámlasztásra is oda kell figyelni. Nem a mechanikaira, hanem a kémiai hámlasztásra, de ugyanúgy el kell távolítanunk az elhalt bőrt – mondta el Sipos Kata kozmetikus.

Kata egyik vendége elmondta, hogy minden évszakban odafigyel a bőrére, és kialakult a mindennapi rutinja, ezen kívül a kozmetikai kezeléseket is rendszeresen igénybe veszi.

– Én télen is és nyáron is ugyanazt végzem otthon, természetesen kell hozzá pluszban egy kozmetikai kezelés. Otthon én minden reggel hideg vízzel megmosom az arcom, letisztítom és akkor felteszem az évszaknak megfelelő nappali krémet. Ilyenkor egy zsírosabb krémet használok és utána pedig minden esetben, télen is, nyáron is óvni kell a bőrt a káros sugárzásoktól – mesélte Csányi Csilla.

Sipos Kata minél több folyadék és vitaminokban gazdag ételek fogyasztását javasolja, egy kézkrémet és egy ajakápolót pedig hasznos lehet mindig kéznél tartani.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)