Átadták az idei közművelődési díjakat

facebook megosztás

A kanizsai önkormányzat is köszöntötte a magyar kultúra napja alkalmából mindazokat, akik a közművelődés területén tevékenykednek városunkban. A péntek esti ünnepségen elismerő okleveleket is átadtak a három érintett intézmény egy-egy dolgozója számára.

 – A kulturális intézményeink nélkül, a benne munkálkodó szerepe nélkül nem lenne platform, ahol közös érték és közös mérték születhet – mondta Bizzer András.

Az ünnepségen Balogh László polgármester szavait Bizzer András tolmácsolta. Az alpolgármester hangsúlyozta: nélkülük nem lenne forma, amely utat mutat, és teret ad a káprázó képzeletnek, a teremtő akaratnak, vagyis az alkotásnak. Bizzer Andrást követően Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő köszöntötte a Medgyaszay Házban összegyűlt kulturális dolgozókat. Mint fogalmazott: a magyar kultúra alapja a népi kultúránk.

– Amely a dalban fogant dolgos mozdulatokban, a csendben, reménykedően égre néző tekintetekben, az egymáshoz fűződő és egymásba kapaszkodó családi, emberi kapcsolatokban született meg – fogalmazott Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, államtitkár.

A Kanizsai Kulturális Központ díjazott munkatársa ebben az évben Godinek Ibolya lett, aki több évtizedes pályafutásának és tevékenységének köszönhetően kapta meg az oklevelet.

–Szerettem a színházat, szerettem a zenét, nem is tudtam volna e nélkül élni. Valahogy a zenén keresztül bekerültem, meg a színházon keresztül…. nem tudom…Egyszer csak ott teremtem a kultúrában, és úgy gondoltam, ez a legfontosabb nekem – mesélte Godinek Ibolya, a Móricz Zsigmond Művelődési Ház művelődésszervezője.

A Halis István Városi Könyvtár ez évi díjazottja Tábori Imre lett, akit szintén nagyon meglepett az elismerés.

– Itt nagyon változatos a munka, mindennap, akár többször is, mással kell foglalkoznom. Igaz, ez egy háttérmunka, ami nem látható akár a kollégáknak sem, de persze azt szokták észrevenni, ami nem működik. De mégis sikerül összehozni – mondta el Tábori Imre, a Halis István Városi Könyvtár informatikus munkatársa.

A Thúry György Múzeum munkatársai közül az önkormányzat által odaítélt elismerést idén Mikó-Baráth Franciska, történész-muzeológus kapta.

– Mindig is a humán tudományok érdekeltek, a történelem mondhatni gyerekkori szerelem. Adott volt így maga a tudomány. Nagyon szeretek emberekkel is foglalkozni, illetve ezt a kettőt összekapcsolva azt gondolom, a tanítás mellett a múzeum, amiben ki lehet teljesedni. Nagyon kedvelem a múzeumpedagógiai foglalkozásokat, de ugyanúgy a kutatásokat, a tanulmányok írását is. Azt gondolom, másban nem is tudnám elképzelni magamat – mondta Mikó-Baráth Franciska, a Thúry György Múzeum történész-muzeológusa.

Az elismerések átadása után kulturális műsor és állófogadás várta a szféra dolgozóit.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.