Az elvárt szintet hozta a megkérdezett zalakarosi hotelek forgalma januárban

facebook megosztás

Az elvárt szintet hozta a megkérdezett zalakarosi hotelek forgalma januárban. A céges rendezvények szinte teljesen kiestek, és a külföldi vendégek száma is elmarad a Covid előtti időszaktól, de a belföldi turizmusnak köszönhetően nem nyitották rosszul az intézmények a 2022-es évet.

Jelenleg is telt házzal működik a megkérdezett zalakarosi szálloda. Czimondor Nándor igazgató szerint mivel az alapítványi rendezvények, bálok idén elmaradnak, még nem tért vissza a régi vendégszám, és egyelőre úgy tűnik, a külföldi vendégek óvatosak az utazással a világjárvány miatt. Mindezek ellenére hozzák a várt forgalmat.

– Nekünk az év elejébe mindig belenyúlik az év vége. Ez egy olyan időszak mindig a szálloda életében, amikor teljes telt házzal működünk. A januári startunk jónak nevezhető, természetesen volt már ennél jobb is. Ami jelenleg hiányzik a piacról az a céges rendezvények, bőven szoktak ebben az időszakban lenni. Illetve jócskán bátortalanabbul jönnek a külföldi vendégek. Jelen pillanatban talán négy szobányi külföldi van, a többi vendégünk magyar – nyilatkozta Czimondor Nándor, a MenDan Hotel igazgatója.

Egyelőre gyengébbek a hétköznapok és erősebb hétvégék ebben a hotelben, de Horváth Bálint azt tapasztalta, hogy a külföldi szállóvendégeik többsége visszatért. Az igazgató hozzátette, januárban és februárban 50-60 százalékos töltöttséggel működnek, ezt így is tervezték.

– Vannak időszakok, amikor a szlovák és a cseh vendégek vannak túlnyomó többségben, mivel ott nagyon korlátozott volt a vendéglátás. Ezáltal a szlovák és cseh vendégek előszeretettel jöttek. Ez már jellemző volt a decemberi, ünnepi időszakra is. Sok vendégünk volt a korábbiakhoz képest szilveszterkor és karácsonykor Szlovákiából és Csehországból. Azt vettük észre, hogy most nagyobb arányban vannak külföldi vendégek, mint korábban – mondta el Horváth Bálint, a Hotel Forrás Zalakaros vezetője.

Mindkét szálloda vezetője azt reméli, hogy hamar helyrebillen a régi rend és a főszezonban már korlátozások nélkül fogadhatják a vendégeiket.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.