Egyre több embert érdekel a a családi szintű önellátás

facebook megosztás

Telt ház volt a „Családi édenkert” című előadáson a Halis István Városi Könyvtárban péntek délután. Kátai Piroska Sella a programmal minél több embert arra szeretne ösztönözni, hogy kezdjék el használni azt a földterületet, ami a birtokukban van. A bemutató az Anasztázia-könyvsorozat életmóddal kapcsolatos tanításaira épül.

Mindig is érdekelte a természet Kátai Piroska Sellát, végül az Anasztázia könyvekre rátalálva döntötte el, hogy feltérképezi azokat a családokat, akik egyhektáros birtokokon gazdálkodnak. Az általa készített interjúkat 2017-től videókban is közzétette, majd egy könyvben foglalta össze a tapasztaltakat. Úgy gondolja, egyre fontosabb, hogy a természet ismét előtérbe kerüljön az emberek életében.

Sokan jönnek rá, hogy az egészségi állapotuk javítása elengedhetetlen a mai világban. Egyre több helyre hívnak pont azért, mert az önellátás, és főleg a családi szintű önellátás az egy olyan megoldást nyújthat mindenkinek, ami elérhető, hiszen Magyarországon még nagyon sokan megveszik a helyet, ahol laknak – mondta el Kátai Piroska Sella, a Szeretet Tere Műhely vezetője.

Veszner Róbertné Tünde három évvel ezelőtt olvasta el az Anasztázia könyvet, ami azonnal hatással volt rá. Azóta, amit csak lehet, azt otthon próbálják megtermelni a kéthektáros birtokukon. A fő motivációja az a különleges kapcsolat, ami közte és a növények között a gondoskodással kialakult.

– Teljesen más a környezet, hogyha máshogy figyelünk rá. Valóban, ahogy Anasztázia írja a könyvben is, reagál ránk, csak mi nem tudtunk rá figyelni. Most a növénytermesztéssel egy folyamatban vagyok, mivel a lányom beteg és gyógyszereket szed, és észrevettem, hogy sokkal jobb állapotban van, ha azokat a növényeket eszi, amiket mi termelünk, vegyszermentesen – mesélte Veszner Róbertné Tünde.

Az előadó szerint az évek múlásával várhatóan egyre többen próbálnak majd visszatérni a földműveléses életmódhoz.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.