Idén is elmarad a várva várt báli szezon a megkérdezett szakemberek szerint

facebook megosztás

Idén is elmarad a várva várt báli szezon a megkérdezett szakemberek szerint. A vendéglátóhelyekhez nem érkeztek foglalások és attól tartanak, hogy a korlátozások miatt a különböző intézmények - az őszi hónapokhoz hasonlóan - kénytelenek lesznek elhalasztani vagy lemondani a tervezett programokat.

Teljes pompában várják a bálozókat a ruhák a próbababákon, de egyelőre úgy tűnik, hogy ebben a szezonban sem lesz nagy mulatság. Pörzse Gabriella tulajdonos szerint az ilyenkor szokásos eseményeken a résztvevők létszáma is jóval kevesebb lenne, mint a korábbi években.

– Mivel védettségi igazolványhoz kötik a részvételt, azt érzékeltük a marketinges oldalról, hogy a meghívottak, ki a zenekar és hol lesz megrendezve, mindezekből az derül ki, hogy nagyon sokan toltak az eredeti időponthoz képest. Abban reménykedve, hogy a tavasz meghozza majd a vírusmentes időszakot. A korlátozás itt is a létszámban nyilvánul meg, és bizonyos rendeleteknek meg kell felelni – mondta Pörzse Gabriella, a Gabryella Esküvői Szalon tulajdonosa.

Az egyik városi étterembe még egyetlen foglalás sem érkezett báli rendezvény lebonyolítására. Kiss József üzletvezető elárulta, hogy régebben ilyenkor már javában zajlottak az előkészületek.

– Kezdődne a báli szezon, de igazából ez teljesen elmarad a részünkről. Nincsen megrendelésünk. Amik ősszel lettek volna, azokat a járványra való tekintettel visszamondták. Kisebb rendezvényekre vannak előjegyzéseink, de ez messze kevesebb, mint a Covid előtti időszakban volt – nyilatkozta Kiss József, a Kaszinó Étterem üzletvezetője.

A megkérdezett vállalkozók azt remélik, hogy a kulturális élet minél előbb visszatér a megszokott kerékvágásba, és ismét gondtalanul szervezhetik a programokat a szórakozni vágyóknak.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.