Kétszázmillió forintos beruházás eredményeként megújult Letenye városközpontja

facebook megosztás

Befejeződött a „Zöldrekreációs fejlesztés a Mura városában” projekt. Erről Farkas Szilárd polgármester tájékoztatta lapunkat.

A megvalósításával felújításra és bővítésre kerültek a sétálóutcák és terek, mely megerősítette a városközpont kulturális, kereskedelmi és szolgáltató jellegét. A projekt 2018. június 8-án indult.
Zöldrekreációs funkciók fejlesztése
Letenye Város A1 akcióterületén, mely a teljes városközpontot magába foglalja olyan kialakítású és állapotú zöldrekreációs és sportterületek lettek kialakítva, melyek megteremtették az aktív kikapcsolódás lehetőségét. A korábban elhanyagolt képet mutató zöldfelületek megújításra kerültek, sport-rekreációs használhatóságuk, rekreációs szerepük javult.
Közterületek állapotának fejlesztése a helyi lakosok közérzetének javítása
A Béci patak partja nem nyújtott vonzó környezetet, kihasználatlan zöldfelület volt. A terület fejlesztésével és a kastélykert felújításával olyan egybefüggő zöldfelület alakult ki a városközpont szívében, mely hozzájárul a helyi lakosok közérzetének javulásához. A városközpont további közterület-fejlesztési elemei szintén e cél megvalósulását szolgálták.
Szolgáltatás kínálat bővítése
A pezsgő városi környezet kialakításának kulcseleme a szolgáltatáskínálat minőségének erősítése volt. A kiskereskedelem fejlesztésével vonzóbb lett a városközpont.

¤ ¤ ¤

Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Letenye Város Önkormányzata
8868 Letenye, Kossuth L. u. 10.
Tel./fax: 93/544-970
E-mail: igazgatas@letenye.hu
A projekt címe: ,,ZÖLDREKREÁCIÓS FEJLESZTÉS A MURA VÁROSÁBAN”
A pályázat azonosító száma: TOP-2.1.2-15-ZA1-2016-00005
A támogatás összege: 199 926 803 Ft
A támogatás intenzitása: 100%

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.