Már gyűjtik a kidobott karácsonyfákat

facebook megosztás

Elkezdték a kidobott karácsonyfák begyűjtését. A szolgáltató munkatársai január 10-től, két héten keresztül külön gyűjtőjáratokkal szállítják el a fenyőhulladékot.

A tavaly év végén az edénymatricával együtt kiküldött szállítási naptáron karácsonyfaikonnal jelezték, hogy az adott utcában, mely napokon szállítják el a fenyőket a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. munkatársai.

– Január 10-től két héten keresztül tervezett járatok alapján gyűjtjük a fenyőfát. A családi házas övezetben az előzetesen kiadott szállítási naptárnak megfelelően a zöldhulladék gyűjtésnek a napján fogjuk elszállítani a fenyőket. A társasházas övezetekben pedig heti két alkalommal fogjuk a fenyőfákat összeszedni – mondta el Császár András, a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. logisztikai vezetője.

A két hét lejárta után is összeszedik a kihelyezett fenyőhulladékot, de akkor már csak eseti jelleggel mennek a gyűjtőautók. Császár András, a társaság logisztikai vezetője arra kéri a lakosokat, a fák kihelyezésekor figyeljenek arra, hogy ne akadályozzák a gyalogosokat, valamint a parkolást.

– Családi házas övezetben úgy helyezzék ki a hulladékgyűjtő edényük mellé, hogy a közlekedést, illetve a forgalmat ne zavarják. A társasházi övezetben a rendszeresített hulladékgyűjtő edény, illetve a szelektív szigetek mellé kérjük kihelyezni a fenyőhulladékot, úgy hogy a talpat, díszeket, egyéb szaloncukorpapírokat szedjék le róla – tette hozzá Császár András.

A társaságnál a karácsonyi ünnepkör után több mint 50 tonna fenyőhulladékot gyűjtenek össze, aminek egy részét komposztálják, a másik felét pedig a bedarálás után erőművi égetésre elszállítják.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.