Marad a kanizsai klub tagja

facebook megosztás

Kurucz Levente kajakos eltökélt, mi több, az utóbbi napokban a legjobb utánpótláskorú férfi versenyzőnek is választotta 2021-es eredményeiért a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

A Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub kajakozója, Kurucz Levente az elmúlt esztendőben három aranyérmet is szerzett az ifjúsági Európa-bajnokságon, míg a korosztály világbajnokságán két ezüst-, illetve bronzérmet „lapátolt össze”. A sportág berkeiben úgy tartják, tehetségét maximálisan alátámasztják az elért sikerek, melyek közül a három egyidejű Európa-bajnoki elsőség egyesben már önmagában egyedi tettnek felelt meg múlt év júniusában.


Kanizsa sporttársadalma elkönyvelheti: Kurucz Leventén maradnak a dél-zalai klub színei

Fotó: PL

- Hogy is mondjam, tudtam persze, hogy miként sikerült a tavalyi évem, tehát valahol számítottam is az elismerésre – fogalmazott a másfél hónap múlva 19. születésnapját ünneplő Levente. - Az eredménysorral, bízom abban, hogy rá is szolgáltam tehát, s mit is mondhatnék, mint azt: örömmel is tölt el. Számít nekem minden ilyenfajta elismerés is, mivel egyfajta visszajelzés, hogy jól dolgozom, jól dolgozunk.

Aligha túlzunk, ha azt írjuk, egy tragikus esemény is nagyban meghatározta Kurucz Levente utóbbi heteit a kanizsai kajak-kenu klubnál, mivel edzője, egyben felfedezője, Sári Nándor decemberi halála benne is átértékelt sok mindent. Talán ezért is jött jól, hogy az itteni közegből egy időre kiszakadhatott az elmúlt időszakban.

- Nemrég egy hónapot Hawaii-on tölthettem edzőtáborban, ahol Szádovszki Zsolt keze alatt dolgozhattam. Főleg alapozó jellegű munkával telt a kint töltött időszak. Időközben az erőnléti edzéseket is egy erre specializálódott szakemberrel, Zala Györggyel végezhetem itthon, vele egyeztetve csinálom az ezen irányú felkészülést.

Ha pedig már a felkészülés és annak szerteágazó feladatköre a téma: Levente talentuma és tudása egy sor eddigi folyamatot határozhat meg a továbbiakra nézve is.

- Zsolttal, akinek Nevin Harrison személyében Tokióban női kenu egyes 200 méteren olimpiai bajnok tanítványa is van már, abban maradtunk, hogy a további közös munka okán ő fog hazaköltözni a Csendes-óceáni szigetcsoportról, s február végétől indulhat is az együttes készülés a további versenyeimre. Mivel úgy alakult, hogy vállalta a további felkészítésem, egyben ez azt is jelenti, hogy maradok, maradhatok a nagykanizsai egyesület kötelékében.

P.L.

(Borítókép: kajakkenusport.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.