Megújul a Dél-Zalai Áruház

facebook megosztás

Megújul a Dél-Zalai Áruház. A 600 milliós beruházást a város emblematikus üzletközpontját üzemeltető részvénytársaság saját forrásból valósítja meg. A projekt részeként bővül az élelmiszerbolt, új burkolatot, világítást és klímarendszert kap az épületegyüttes.

Új bejáratot is kap az élelmiszerüzlet, a jelenleg még igencsak lejtős parkolót pedig szintbe hozzák a szakemberek. A belső munkálatok már korábban elkezdődtek, az emeleti részt decemberben lebontották. A kivitelezési feladatokat 90 százalékban kanizsai vállalkozók végzik.

– Ez a bevásárlóközpont volt „az áruház”. Mindenkinek adott valami élményt. A kihasználtságát tekintve egy nagyon régi, és hosszú távon működő, jól működő bérlőmixel rendelkezünk. Kihasználtságát tekintve is a legmagasabbnak mondható a városban. Ezt szeretnénk fenntartani, s a jövőben még vonzóbbá tenni a bevásárlóközpontunkat, élményt adni a vásárlóknak, s megfelelő üzletmenetet biztosítani a bérlőinknek – mondta Lánczos Attila, a Dél-Zalai Áruház Zrt. kereskedelmi igazgatója.

A napokban már a járókelők is észlelhették a fejlesztést, hiszen elkezdődött a régi burkolat cseréje. Az új központi bejárathoz üvegfüggönyt is használni fognak, és egy lifttel is bővül az intézmény. 

Egy új vázszerkezeten, háromrétegű, hőszigetelt üveggel rendelkező, alukeretes nyílászárókat fogunk beépíteni. Majd egy modern hőszigeteléssel ellátott, szálcement burkolattal fogjuk burkolni a megmaradó felületeket. S kap egy központi bejárati részt, amelyen egy üvegfüggöny-fal egy markánsabb megjelenést fog közvetíteni, mint főbejárat. S a része lesz ennek egy panoráma lift is – tette hozzá Lánczos Attila.

A munka két ütemben zajlik, a teljes projekt várhatón júniusban zárul. A Dél-Zalai Áruházat az egykori Sartory-ház helyén kezdték el építeni 1967-ben. A funkcionalista elvek szerint épülő tömb 50 éves elemei teljesen nem tűnnek el, a Király utca felőli saroknál a régi kompozíció ugyanis megmarad.

M-B.Gy.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.