Vegyes érzésekkel zárták 2021-et a megkérdezett nagykanizsai vendéglátóhely-vezetők

facebook megosztás

Vegyes érzésekkel zárták 2021-et a megkérdezett nagykanizsai vendéglátóhely-vezetők. Az év eleje nehezen indult a lezárások miatt, és a pandémia hatása a látogatói kör alapos kicserélődését is eredményezte. A korlátozások enyhítése után azonban fellendült a szektor, ugyanakkor a helyi tapasztalatok szerint még mindig jelentősen elmarad a forgalom a koronavírus előtti évekhez képest.

Az egyik belvárosi étteremben az év eleji gyenge kezdést követően jónak mondható esztendőt zártak. A nyáron érkező turistáknak és az azt követő megnövekedett forgalomnak köszönhetően egészen év végéig voltak kisebb események, amikre szép számmal érkeztek a vendégek – tudtuk meg Kiss József üzletvezetőtől.   

– Felemás évet zártunk. Az év eleje gyengébben indult, aztán a tavasszal, nyár elején megindult kicsit a forgalmunk. Rendezvényeket tudtunk csinálni, amiktől eddig el voltunk korlátozva. Turisták érkeztek a városunkba, amiből szintén sikerült valami forgalmat csinálnunk, az év vége egész jónak tűnt – nyilatkozta Kiss József, a Kaszinó Étterem üzletvezetője.

Egy másik, szintén Kanizsa központjában található helyen jól reagáltak a pandémia miatt kialakult helyzetre, hiszen a kiszállítással új vendégekre tettek szert. Gyuricza Gábor Oszkár tulajdonos szerint ez adott reményt számukra a további nyitvatartáshoz.

– Előző évben, amikor Covid volt és csak kiszállítani lehetett, akkor előtte pár héttel kezdtük a kiszállítást és egész jól sikerült kiépíteni. Azt gondolom, hogy reményt adtak arra, hogy amikor majd kinyithatunk, akkor jönnek, és jöttek. Most már azt mondom, hogy van egy mag, akik szeretnek bennünket, megszokták az ételeinket és a lányokat, szeretik őket és jönnek – fogalmazott Gyuricza Gábor Oszkár, a Cool Tour Terasse tulajdonosa.

Pálfi Balázs egy kultúrkocsmát üzemeltet. A 2021-es leállás alatt felújította a helyet, és további bővítést is tervez. Az üzletvezető elmondta, szerencsés helyzetben érzi magát, hiszen a terasznak köszönhetően fogadhatta a vendégeit.

– A vendégek megmaradtak, sőt, nagyon sokan voltak. A terasz nagyon hálás nekem. Fontos itt a belvárosban, hogy kicsit elszeparálva mindenki jól tudja magát érezni egy szép környezetben. Sok koncertet szerveztünk. A vendégek megmaradtak, és úgy gondolom, hogy kicsit többen lettünk. A korosztály is kicsit változott. 18-tól a 60 évesekig is mindenki jól érzi magát – mondta el Pálfi Balázs, a Plakátház Kultúrkocsma és Terasz üzletvezetője.

A megkérdezett vendéglátóhelyeken egybehangzóan azt mondták, hogy jelentősen elmarad a forgalom a 2019 előtti évekhez képest, de abban bíznak, hogy nem kell újra bezárniuk.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.