A szezon rangadóját máris nyerték

facebook megosztás

A Tungsram SE Nagykanizsa NB II-es kézilabda együttesei is megkezdték tavaszi idényüket, melynek keretében a férfiak csoportrangadót nyertek Pécsen, a hölgyek viszont alsóházi csúcsmeccset veszítettek Marcaliban.

PEAC (2.) – Tungsram SE (1.) 23-28 (11-13)

NB II Dél-nyugati csoport férfi kézilabda-mérkőzés, 12. forduló. Pécs, 150 néző. Vezette: Horváth Z., Simó.

Tungsram: Szabó M. - Kovacsics 5, Füstös 6, Szabó G. 5/2, Hári 7, Péter 2, Sass 1. Csere: Gelencsér A. (kapus), Kiss G., Balogh P. 1, Kisgéczi 1. Játékos-edző: Csalló Ádám.

A listavezető kanizsai férfi kézisek nem is kezdhették volna rangosabb meccsel a tavaszi szezont, mint a második PEAC-cal, ráadásul Pécsen. A nagykanizsaiak az idény nyitányán éppen a baranyaiak ellen szenvedték el egyetlen vereségüket, pikáns találkozóra volt tehát kilátás. A csapatok gyakorlatilag a második félidő közepéig nem tudtak egymástól ellépni, ugyanakkor a pécsiek háromgólos hátrányból is visszajöttek. A 48. percben 22-18-as Tungi-vezetést mutatott az eredményjelző, onnan vált egyre biztosabbá a vendégek játéka, melyből eredően már meg is tudták nyerni a meccset. Miként a Nagykanizsa játékos-edzője, Csalló Ádám fogalmazott, nem játszottak jól, sem szépen, s bár a mutatott játékkal nem, de a győzelemmel elégedettek lehettek, hiszen nagyon fontos mérkőzést nyertek. Szombaton a Tungsram 16 órától a Kiskőröst már a Kanizsa Arénában fogadhatja.

Marcali VSZSE (10.) – Tungsram SE (11.) 26-18 (13-9)

NB II Dél-nyugati csoport női kézilabda-mérkőzés, 12. forduló. Marcali, 160 néző. Vezette: Szászfai, Tasnádi.

Tungsram: Dudora – Szmodics D. 1, Szabó E. 5/2, Horváth A. 1, Füstös, Kovács B. 4/3, Szmodics V. 6. Csere: Tóth V. (kapus), Csivre E., Csivre V. 1, Andor, Kálovics E., Kovács D. Edző: Baranyai Zsolt.

A tizenkettedik helyen álló fogadta a tizedik helyen álló kézilabda együttest Marcaliban, s a kanizsaiak talán nem véletlenül bízhattak abban, hogy lehet esélyük a mérkőzésen. A meccsről Baranyai Zsolt edző elmondta, hogy tanítványai nagyon gyengén kézilabdáztak, a meghatározó játékosaik közül senki nem tudott elfogadható teljesítményt nyújtani. Lassúak, körülményesek voltak, hiányzott az agresszivitás elől és hátul is játékukból, emellett koncentrációban és motivációban is elmaradtak a várttól. A tréner nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt, mert a marcali olyan mérkőzés volt, ahol lehetett volna keresni valójuk a kanizsaiaknak. A dél-zalaiak „leestek” így a 11. helyre, vasárnap 11-től pedig az Alba Fehérvár KC U22-vel immár ők is az Arénában mérkőznek.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.