Egyre rosszabb állapotban a Kanizsa Médiaház épülete

facebook megosztás

Az önkormányzattól kért támogatást a Kanizsa Médiaház ahhoz, hogy el tudjon költözni jelenlegi székhelyéről, a Sugár utca 8-ból. Az épület évtizedek óta nem volt felújítva és a körülmények egyre kevésbé alkalmasak a munkavégzésre. Egyelőre anyagi forrás és megfelelő helyszín sem áll rendelkezésére a szerkesztőségnek a költözéshez.

Rossz minőségű padló, penészes falak, repedező vakolat, beázott tetőszerkezet – ilyen állapotokkal szembesülnek nap mint nap a Kanizsa Médiaház munkatársai. Szerkesztőségünk tagjai bármennyire is lelkesen dolgoznak a tartalmak elkészítésén, egyetértenek abban, hogy a mostani feltételek egy része nem felel meg ez 21. századi munkahelynek. Különösen igaz ez az intézmény felső emeletére, ahol az irodák nyirkossága is nehezíti kollégáink munkáját. Tar Mihály, a Kanizsa Médiaház ügyvezetője elmondta, több lehetőség is felmerült már azzal kapcsolatban, hogy szerkesztőségünk hol folytatja a munkát, ám a költözés az önkormányzat döntésén is múlik.

– Ami biztos, vagy remélem, hogy biztos, hogy az önkormányzat a következő ülésen tárgyalni fogja azt, hogy mi elkerülhessünk innen, illetve a fölső szint problémáját megoldjuk valamilyen módon. A legnagyobb baj az, hogy készült egy munkavédelmi felülvizsgálat, amely megállapította, hogy a felső szintünk az annyira rossz állapotban van, leginkább a tetőnek az állagromlása miatt, hogy ott emberi munkavégzésre egyre alkalmatlanabb környezet alakult ki. Ezért kell valamilyen formában megoldani a helyzetet Több változat is felmerült már, de mi az önkormányzattól azt kértük, hogy arról döntsenek, hogy megkeresünk közösen lehetőségeket és azokból kiválasztjuk a legjobbat. Ehhez nyilván azt is tudni kell, hogy egy költöztetés nem ingyenes, nem úgy működik, hogy megfogjuk a négy sarkánál a mostani székhelyünket és odébb tesszük, hanem az is pénzbe fog kerülni, vagyis ennek a pénzügyi részét is valamilyen formában meg kell próbálni előteremteni – avatott be bennünket a problémákba Tar Mihály.

A cég vezetősége benyújtott egy tervezetet az önkormányzatnak, ebben azt kéri, hogy május végéig vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy a városban hol lenne megfelelő helye a szerkesztőségnek. Zakó László, a Vagyongazdálkodás igazgatója szerint a Vásárcsarnok egy ideális színtér lehetne a Kanizsa Médiaház új otthonának, mivel az ottani belső tér alkalmas egy stúdió kialakításához.

– Több helyszín felmerült, több helyszínt megtekintettünk, hisz több szempontra figyelemmel kell lenni. Egyrészt az összterület igényre, műszaki állapotra, helyiségek eloszlására, méretére. Én ügyvezető úrnak javasoltam a Vásárcsarnok itt látható emeleti, dél-nyugati sarkát, ahol összefüggően tudnánk 350 négyzetmétert biztosítani a szerkesztőségeknek – nyilatkozta Zakó László.

Az önkormányzat a Kanizsa Médiaház elhelyezését a holnapi, soron kívüli közgyűlésen tárgyalja.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.