Napelemeket kap a zalaegerszegi kórház

facebook megosztás

A fal és födémszerkezetek megújulása mellett a B épület napelemeket is kap a 2F-BAU által kivitelezett fejlesztésben – írja a magyarepitok.hu.

A 2F-BAU Építőipari és Kereskedelmi Szolgáltató Kft. kivitelezi a Szent Rafael Kórházhoz tartozó épületek energetikai korszerűsítését Zalaegerszegen. A BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. bereuházását nettó 276 millió forintos szerződéses értéken kivitelezi a nyertes.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében zajló projektben a Zala megyei kórház B épülete újul meg. A közbeszerzés rámutat, az épület az építési kornak megfelelő technológiai színvonalon épült, de határoló szerkezete immár elavult, és a nyílászárók helyenként rosszul záródnak. Továbbá nem felelnek meg a mai kor hőtechnikai és épületszerkezettani követelményeinek, így az épület jelentős hőveszteséggel működik.

A TED-en közzétett épületenergetikai beruházás ennek megfelelően a külső határoló fal- és födémszerkezetek utólagos hőszigetelését tartalmazza. Emellett hő- és füstelvezető (RWA) rendszer kiépítését, valamint villamos energiát termelő napelem rendszer telepítését is elvégzi nyertes ajánlattevőként a 2F-BAU Kft.

A közbeszerzés a projekt céljai között külön kihangsúlyozza az üzemeltetés energiaköltségeinek minél magasabb szintű megtakarítását.

Forrás: magyarepitők.hu

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.