Papírforma és bravúr az új otthonban

facebook megosztás

Dupla győzelemmel debütáltak a Tungsram SE csapatai a Kanizsa Arénában. A férfi kézisek a papírformának megfelelően fölényesen verték szombaton a Kiskőröst, míg vasárnap a nők egy, az utolsó pillanatban kivívott sikerrel kezdtek a sportkomplexumban.

Az első néhány percben még tartani tudta a Kiskőrös Csalló Ádám együttesét, de a hazaiak az első félidő közepére magabiztos előnyt építettek ki, és a fordulás után el is döntötték a mérkőzést. A találkozó 38-23-as hazai győzelmet hozott. A kanizsaiak legeredményesebbje Hári Kristóf lett, aki hét gólig jutott. Csalló Ádám játékos-edző kiemelte: a kezdeti nehézségeket követően a csapatának sikerült a reális arcát megmutatnia.

Örülök neki, hogy a csapatom komolyan vette a mérkőzést és tudtuk gyakorolni a 7 a 6 elleni játékot, sokat. Örülök a nagyarányú győzelemnek – árulta el Csalló Ádám.

Kovacsics Ferenc szintén elmondta, a kanizsai játékosok kellően felkészültek a meccsre, így mindenki lehetőséget kaphatott. A három gólt szerző szélsőnek óriási élményt jelentett pályára lépni a Kanizsa Arénában.

Nagyon jó érzés volt, az egész komplexum lenyűgöző. Örülök, hogy itt játszhatunk, remélem minél több szurkoló fog kilátogatni a következő mérkőzésre – nyilatkozta Kovacsics Ferenc.

A női csapatra nehezebb feladat várt, hiszen a játéknap előtt az NB II Dél-nyugati csoportjának harmadik helyen álló Alba Fehérvár U22-es csapatával küzdöttek meg. Nem hagyta azonban ellépni ellenfelét Baranyai Zsolt csapata, sőt, a hazaiak az 52 percben a vezetést is visszavették. Tíz másodperccel a vége előtt aztán Szabó Eszter értékesített egy hétméterest, 20-19-re módosítva az eredményt, és bár a fehérváriak az ellentámadásból gólt dobtak, a zsűri megállapította, hogy a találat időn túl született, így Baranyai Zsolt tanítványai megszerezték szezonbéli harmadik győzelmüket.

– Az a lényeg, hogy két pontot szereztünk a mai mérkőzésen, egy olyan csapat ellen, aki az NB I ifjúsági bajnokságában szerepel. Nem mi voltunk az esélyesek, de a lányok kitettek magukért és büszkék lehetnek magukra – világított rá csapata bravúrjára Baranyai Zsolt.

A győzelemből oroszlánrészt vállalt a hét gólt jegyző Szabó Eszter, illetve az utolsó húsz percben bravúrok sorozatát bemutató Dudora Nikolett. A kapus szerint a csapat küzdeni akarása hozta meg a győzelmet

– Tényleg nagyon odatettük magunkat, az egész meccsen igyekeztünk koncentrálni. Még ha mélyponton is voltunk, akkor is felálltunk, és a végén egy góllal sikerült nyernünk – nyilatkozta Dudora Nikolett.

A bajnokságot immáron ötpontos előnnyel vezető férfiak szombaton a Siklóssal mérkőznek idegenben, míg a hölgyek március 13-án, Siófokon folytatják szereplésüket.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.