Tavasszal tartják az iskolák alapítványi báljaikat

facebook megosztás

Tavaszra halasztották az alapítványi bálokat a megkérdezett nagykanizsai általános iskolákban. A létesítmények vezetői abban bíznak, hogy több év kihagyás után hamarosan megtarthatják a rendezvényt, hiszen az ott befolyó összegből jelentős korszerűsítéseket tudnak megvalósítani az intézményekben.

Hagyományosan február elején szoktak sort keríteni az alapítványi bálra a Kőrösi-iskolában, de már decemberben eldöntötték, hogy április végére halasztják az időpontot a fennálló járványhelyzet miatt.

– Ha az akkori járványügyi helyzet engedi, akkor mindenképpen szeretnénk megtartani. Egy nagyon fontos bevételi forrása az iskolának az alapítványi bál, rengeteg fejlesztést ebből tudunk megvalósítani, például legutóbb épp a kosárlabdapályát vagy a számítástechnikaterem korszerűsítését. Mindenféleképp számítunk a szülők támogatására, legalább az adójuk egy százalékára, ez is egy egész szép kis összeg és azért sok mindent tudunk belőle megvalósítani – tájékoztatott Smolcz Frigyes, a Kőrösi-iskola igazgatója. 

2019-ben rendeztek utoljára alapítványi bált a Bolyai-iskolában. Ebben az évben Jégvirág bál néven szerették volna meghirdetni az eseményt, de a romló járványügyi adatokat látva még várniuk kell.

– Bízunk abban, hogy talán-talán a jövő tanévben vagy esetleg tavasszal, ha kedvezőek lesznek a járványügyi adatok, akkor be tudjuk pótolni. Asz iskolai farsangot viszont szeretnénk megtartani, természetesen az aktuális járványügyi helyzetet és előírásokat figyelembe véve. Szigorúan csak osztálykeretben, de ugyanúgy készülünk mi kollégák és a gyerekek is beöltözéssel, zenés, táncos kis műsorokkal, amiket csak az adott osztályban fognak bemutatni – árulta el Tulman Géza, a Bolyai-iskola igazgatója.

Azok, akik szeretnék támogatni az intézményt, a honlapjukon minden szükséges elérhetőséget és adatot megtalálnak. 

H.R. – K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.