Teremfoci: 300 ezer forint gyűlt össze a jótékonysági tornán

facebook megosztás

300 ezer forintot gyűjtöttek össze az Együtt Egy Életért, Ártatlan Állatokért Egyesületnek a szombati jótékonysági teremfocitornán. A kiírásra összesen 16 csapat nevezett. A támogatott egyesület képviselői a felajánlásból két hónapra elegendő, speciális tápot vásároltak a védenceik számára.

Nyolcadik alkalommal szervezték meg a jótékonysági labdarúgótornát. Idén a résztvevők - az eddigi rendezvényektől eltérően - nem magánszemélynek, hanem egy csoportnak gyűjtöttek. Az Együtt Egy Életért, Ártatlan Állatokért Egyesület 2019 óta működik, tagjai kutyákat és macskákat mentenek, gondoznak.

– Együtt Egy Életért Ártatlan Állatokért, az idei gyűjtés nekik zajlott, összesen 300.000 forintot sikerült összegyűjtenünk a csapatok nevezési díjából és egyéb civil felajánlásokból, amiket 100 százalékban tápokra, konzervekre költöttünk. Nyilván az egyesület igényei szerint, amelyeket a mai napon át is adtunk nekik – mondta el Kovács-Harcz Barbara, a Jótékonysági Kupa-Nagykanizsa fő szervezője.

Az egyesületnek nagy szüksége volt a segítségre, az eseményen 2 hónapra elegendő speciális tápot kaptak, ráadásul további felajánlások is érkeztek.

– A mai nap az egyesületünk számára nagyon nagy segítség, tegnapi nap folyamán 300.000 Ft-ért vásároltak szenzitív tápot, hipoallergén tápot, melyet adományokból ritkán gyűjtünk össze, sok kutyusnak ilyen speciális tápra van szüksége, ebből több mint 2 hónapra el tudjuk látni a speciális igényű kutyusainkat. S a mai nap folyamán még akik érkeztek, több adományt is kaptunk tőlük, amik az egészséges kutyusaink számára teljesen tökéletesek a napi szintű ellátásra – fogalmazott Hilcz Lívia, az Együtt Egy Életért, Ártatlan Állatokért Egyesület elnöke.

A mérkőzések jó hangulatban teltek, több csapat is már visszatérő nevező. Ezúttal két csoportra osztották a mezőnyt: az amatőr ligát a Fenegyerekek csapata nyerte, jobb gól különbséggel az Újpest előtt.

– Mi egy olyan baráti társaság vagyunk, akik szurkolók, minden mérkőzésre eljárunk idegen és hazai mérkőzésekre is. Nem nagyon szoktunk együtt focizni, nekünk ez egy újdonság, a 2 évvel ezelőtti jótékonysági kupára is meghívtak és részt vettünk, most kupajelleggel első alkalommal vagyunk itt – mondta el Kereskai Péter, a Fenegyerekek tagja.

A 12 félprofi csapat versengésének döntőjét a Metaxa a Rozmaring ellen játszotta, végül hetesek után a Metaxa hódította el a kupát. A szervezők nagyon hálásak voltak minden résztvevőnek, és azt remélik, jövőre ismét találkozhatnak egy jó cél érdekében.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.