24 hektáros területen ég az aljnövényzet a Kis-Balaton térségében (Frissítve: Több száz hektárnyi terület égett le)

Jelentős nagyságú területen ég az aljnövényzet a 76-os főút mentén, Sármellék közelében, a Kis-Balaton térségében - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-t. 

Kósi Zsolt elmondta: a nagy távolságról is észlelhető, füsttel járó tűz a főúttól délre, mintegy 24 hektáros területen ég, a lángok a nádast és egy erdőt is elértek.    

Keszthelyi, pacsai, zalakarosi, nagykanizsai, badacsonytomaji és marcali hivatásos, valamint alsópáhoki önkéntes tűzoltók oltják a lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat részvételével.

MTI

(Borítókép és fotó: Ég az aljnövényzet és az erdő a 76-os főút mentén, Sármellék közelében, a Kis-Balaton térségében 2022. március 6-án. A nagy távolságról is észlelhető, füsttel járó tűz a főúttól délre, mintegy 24 hektáros területen ég, a lángok a nádast és egy erdőt is elértek. MTI/Varga György)

Frissítés: Több száz hektárnyi terület égett le a Kis-Balaton térségében

Vasárnap estig 300-350 hektárnyi terület égett le Sármellék közelében, a 76-os főúttól délre, a Kis-Balaton térségében, ahol még várhatóan hosszú ideig tart az oltás - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.    

Kósi Zsolt beszámolója szerint a lángok az aljnövényzetet, nádast és kisebb erdős területeket pusztítottak el. A megfékezésükön hét zalai, somogyi és veszprémi település hivatásos és önkéntes tűzoltói dolgoznak.    

A helyszínen 13 tűzoltóautóval, valamint mocsárjáróval vannak jelen a katasztrófavédelem erői, de a mocsaras területen a talajviszonyok, továbbá az erős szél jelentősen megnehezítik a munkájukat.    

A szóvivő hozzátette: a nagy füsttel járó tűz miatt a katasztrófavédelem mobil laborja is végzett helyszíni méréseket, de a határértéket meghaladó károsanyag-mennyiség nem került a levegőbe.

MTI