Egész nap küzdenek Nagykanizsán a vb-kvalifikációért

facebook megosztás

Jelenleg  is zajlik a DanceStar világbajnoki kvalifikációs verseny a Kanizsa Arénában. A megmérettetésen mintegy 700 táncos vesz részt Európa országaiból. A Szan-Dia Fitness Sport Club által szervezett eseményen estére eldől, hogy kik jutnak ki a májusi világbajnokságra.

Korábban már kétszer is rendezett világbajnokságot egy másik szervezetnek, valamint kétszer is otthont adott a DanceStar vb-kvalifikációs viadalnak a Szan-Dia Fitness Sport Club, ám az Arénában tartott verseny így is különlegesnek számít az egyesület történetében. A megmérettetésen a magyarok mellett osztrák, horvát, német és szlovén táncosok is indultak. A nap során a közönség egyéni, illetve csapatversenyeket láthatott az óvodás korcsoporttól egészen a felnőtt korosztályig. A kvalifikációs verseny lényege nem a versenyzők helyezése, hanem a pontszáma volt, hiszen, amely produkció egy bizonyos értékszámot elért, biztosan kijutott a világbajnokságra.

– Nyilván itt lesz helyezés is, tehát első, második, harmadik, de nem biztos, hogy az első tovább jut, de lehet, hogy még a nyolcadik is tovább fog jutni. 65 pontot kell elérni ahhoz, hogy valaki az amatőr kategóriából jusson tovább, ez a B-kategória a világbajnokságon. Az A-kategória, a profi kategória pedig 85 ponttól kezdődik és 120 pontot lehet elérni. Van egy különdíj is a végén, aki 105 pont fölött végez, az elvileg kvalifikálja magát a pénzdíjas gálára, ami kint lesz majd Porec-ben –  nyilatkozta Vágó Lászlóné, a Szan-Dia Fitness Sport Club elnöke.

A Szan-Dia FSC-t több mint 70 versenyző képviselte 38 gyakorlattal. A kanizsai egyesületben sokan már hosszú évek vagy akár egy évtized óta együtt versenyeznek, így erős csapatszellem alakult ki köztük.

– Engem legfőképpen a csapatszellem és a csapat fogott meg és tartott itt ennyi ideig, hogy ezekkel a lányokkal már olyanok vagyunk, mint egy család és ennek örülök. Nem tudnám őket itt hagyni semmiért és maga a tánc is egy gyönyörű sport – emelte ki Varga Kata Luca, a Szan-Dia FSC sportolója.

A DanceStar-világbajnokságot május 25-e és 29-e között rendezik a horvátországi Porec-ben.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.