Egy győri áruház előtt fogták el a zalaegerszegi sorozatbetörőt

facebook megosztás

A nyomozás adatai szerint egy 45 éves zalaegerszegi férfi 2021 októbere és decembere között több zalaegerszegi családi házba is bement, és onnan összesen 1 millió forint értékben aranyékszereket, 600 ezer forint pénzt, 700 Euro valutát és 6 millió forint értékben aranytömböket tulajdonított el, emellett az ingatlanokban az engedély nélküli behatolással több kárt is okozott. Volt ahol a tulajdonost a betörő az éjszaka folyamán a hálószobájába bezárta, nehogy megzavarhassa cselekményében.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársai azonosították a feltételezett elkövetőt, akit egy összehangolt akció során a Terrorelhárítási Központ együttműködésével 2022. március 8-án Győrben elfogták, majd a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozók a férfit nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására – számolt be a rendőrség honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Borítókép: Terrorelhárítási Központ)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.