Egyre többen utaznak újra külföldre

facebook megosztás

Jelentősen megélénkült az utazási kedve a kanizsaiaknak az utóbbi hetekben az egyik helyi utazási iroda munkatársai szerint. Mint ismert: a különböző országokba folyamatosan enyhülnek a beutazási szabályok, de a szakemberek szerint a tavaszias időjárásnak is köszönhető, hogy az emberek szívesen kimozdulnának otthonról. A turizmusban dolgozók idén nyáron már a 2019-es szezonhoz hasonló érdeklődésre számítanak.

A szomszédos Horvátországba egyelőre nem változtattak: csak érvényes digitális COVID-igazolvány felmutatásával korlátozásmentes és szabad a beutazás – mondta el Koósz Attila horvát konzul. A kártyának igazolnia kell a teljes beoltottságot vagy a betegségen való átesettséget az utazást megelőző 9 hónapon, azaz 270 napon belül. Az oltatlanok a jelenlegi szabályok szerint 24 órán belüli antigén gyorsteszttel vagy 72 órán belüli PCR-teszttel mehetnek az országba.

Sokan utaznak, tehát azért most már kezd jobb idő lenni, nagyon sokan utaznak Opatija részbe, de mennek sokan Dalmáciába is, ingatlanok is vannak, az emberek szeretnek kirándulni. Az fontos, hogy regisztrálni is kell, ehhez kell tudni a horvátországi pontos úti célt, ezt meg lehet csinálni indulás előtt interneten vagy a határátkelőhelyen –  nyilatkozta Koósz Attila.

Már a nyári hónapokra érkeznek a foglalások ennél a kanizsai utazási irodánál. Tulezi Anikó tulajdonos elmondta, a legnépszerűbbek a családi utak. Ezek többsége pedig a közeli országokat célozza meg.

– Elsősorban Horvátország, Olaszország, Szlovénia, ami könnyen elérhető, illetve a repülős utak is nagyon népszerűek lettek, ugyanis egy előfoglalási kedvezménnyel egy törökországi ötcsillagos, szinte luxusszállodába egy négytagú család majdnem annyiért vagy akár olcsóbban el tud utazni, mint mondjuk egy horvátországi, hasonló felszereltségű hotelbe –  ismertette a népszerű helyszíneket Tulezi Anikó, a Hello-Travel Utazási Iroda tulajdonosa.

A szakértőktől megtudtuk, hogy az internetes foglalásokkal szemben egyre többen személyesen kérnek tanácsot azzal kapcsolatban, hogy hol érdemes pihenni.

– Először is nagyon fontos a személyes kontaktus, tehát bizalmat ad az utasoknak, másrészt ismerjük a magyar piacot, nagyon sok operátorral dolgozunk, tudjuk a különböző kedvezményeket, ismerjük a szállodáikat, nagyon sok szállodát láttunk személyesen és ezeket a tapasztalatokat el tudjuk mondani az utasainknak. A különböző kedvezményeket is tudjuk, hogy melyik tour operátornál, milyen kedvezmények vannak – mondta el Kiss Lászlóné a Hello-Travel Utazási iroda alkalmazottja.

Az orosz-ukrán háború kitörése óta ugyan néhányan érdeklődtek az utazási irodában a helyzetről, de a kanizsaiak foglalási kedvét egyelőre nem befolyásolta jelentősen a kialakult konfliktus.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.