Elfogadták a város 2022-es költségvetését a mai közgyűlésen

facebook megosztás

Ahogy az várható volt, hosszas vita előzte meg a szavazást. Több módosítást hozott az ÉVE-frakció, a legnagyobb vitát a reklám- és propagandakiadások 15 és félről másfél millióra, valamint a városmarketingre szánt forrás 17-ről kettő és félre csökkentése hozta.

A marketingre és a reklámra szánt pénz kapcsán több fideszes képviselő, valamint a polgármester is visszautasította azokat a vádakat, amelyek a kabinetet érték. Korábban már az interpellációknál felhozta Schauta Marcell, miszerint jogilag sem bizonyos, hogy összeegyeztethető a kabineti dolgozók nyílt politikai szereplése. Fodor Csaba hangsúlyozta: ő nem akart ilyen finoman fogalmazni, ha ő döntött volna, „felrúgják a kabinetet”, hiszen munkaidőben segítik Cseresnyés Péter kampányát. Hozott is egy módosítót a frakcióvezető, miszerint a polgármesternek be kell hoznia egy előterjesztést, ami pontosan leírja, hogy a kabinet szervezési csoportjának tagjai mivel foglalkoznak. Bizzer András ezt nyílt politikai támadásnak minősítette. Fontos változtatás volt még, hogy az élsportra szánt 50 milliót az ÉVE-frakció módosítása 100-ra, míg az uszodának ítélt 68 milliót 113-ra emelte. A Modern Városok Program napirendjénél új információnak értékelte a többségi frakció, hogy az időkeretet kitolták 2026-ig, valamint az uszoda kapcsán szerepelt egy mondat, miszerint csökkentet módon lehet alkalmas az élsportra. Számos kérdés merült fel az ügyben, ám a BMSK képviselője ezúttal sem vett részt az ülésen.

A közgyűlésen történek kapcsán holnapi Híradónkban jövünk interjúkkal, valamint a Kibeszélő Extrában is a mai tanácskozás lesz a téma. Utóbbi műsort a Kanizsa Médiaház Youtube-csatornáján tudják visszanézni.

M-B.Gy.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.