Gazdára találtak a szén-monoxid érzékelők

facebook megosztás

Kisorsoltuk a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által felajánlott, két darab szén-monoxid érzékelőt a Kanizsa Médiaház nyereményjátékára jelentkezők között. 

Az előző Kanizsa Újságban hirdettük meg a katasztrófavédelemmel közös nyereményjátékunkat. A résztvevőknek három kérdésre kellett válaszolniuk a szén-monoxid jelzővel kapcsolatban, a helyes megoldásokat március hetedikéig vártuk a megadott email címre. 

A március 8-i sorsoláshoz a nagykanizsai tűzoltóknak köszönhetően kaptunk egy tűzoltó sisakot, ebből húztuk ki Faragó Géza tűzoltó főhadnagy segítségével a két szerencsés nyertes nevét. Az első szén-monoxid érzékelő tulajdonosa Tarrosi István lett, aki, mint kiderült Budapestről, online felületeinken követi a Médiaház tartalmait, neki postai úton juttatjuk el a készüléket. A másodikat pedig Boros Károlyné nyerte, neki személyesen át tudtuk adni a jelzőt. Elmondta, hogy rendszeresen olvassa a Kanizsa Újságot, elsősorban az interneten keresztül. Az utolsó pillanatban reagált a nyereményjáték felhívására, így meglepődött, de nagyon örült, amikor megtudta, hogy ő lett az egyik nyertes. Faragó Géza a készülék átadásán is részt vett és használati tanácsokkal látta el a szerencsést. Viccesen megjegyezte, hogy a szén-monoxid érzékelő esetében az a jó, ha az üzembehelyezést követően többet nem kell róla tudomást venni, mert ha nem jelez, akkor nincs baj. Abban az esetben, ha a készülék megszólalna, azonnal ablakot kell nyitni és hívni kell a 112-es segélyhívót.

- Gázkazánunk van otthon és már régóta fontolgattuk, hogy kellene egy ilyen készülék, de nem tudtuk eldönteni, hogy milyent vegyünk. Hallottunk arról, hogy vannak olyan berendezések, amik nem teljesen megbízhatóak. Ez így a legjobb lehetőség volt, hogy olyat nyertünk, ami valóban megbízható készülék – árulta el Boros Károlyné. 

Ezúton is szeretnénk megköszönni a nagyszámú részvételt a nyereményjátékban és gratulálunk a nyerteseknek.

Körtvélyessy Vivien

(fotó: Horváth Zoltán)

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Kanizsa Újság 2022. március 11-én megjelent számában olvasható.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.