Három évtizede tesz a városi kultúráért Lekszikov Csaba

facebook megosztás

Felköszöntötték a városvédők Lekszikov Csabát, aki 30 éve folytat kiemelkedő művészeti tevékenységet Nagykanizsán. Az Eraklin Táncklub Egyesület vezetőjének táncpedagógusi és közösségszervező munkáját is méltatták a HSMK-ban tartott, csütörtök délutáni rendezvényen.

A Nagykanizsai Városvédő Egyesületnél már hagyomány, hogy azokat a magánszemélyeket vagy egyesületeket, akik széles körű tevékenységgel tesznek Kanizsáért, jubileumi alkalmakkor felköszöntik. Cserti Tibor, a városvédők elnöke oklevéllel és ajándékcsomaggal ismerte el Lekszikov Csabát.

– Lekszikov Csabáék, a 30. évfordulójukat ünnepelték az elmúlt időszakban, teljesen természetes dolog volt számunkra, hogy köszöntsük ezen jubileum alkalmával, és én úgy gondolom, hogy külön nem kell indokolni az ő helyüket, szerepüket ebben a városban, mert ki kell lépni az utcára meg kell interjúvolni azokat a fiatalokat, időseket, akik rendszeresen csodálattal nézik a kis apró csemeték nevelkedését vagy városi szereplésüket – hangsúlyozta Cserti Tibor.

Lekszikov Csaba meglepődötten értesült a díjazásról, amit nagy szeretettel fogadott.

– Természetesen nagy meglepetéssel fogadtam ezt a hírt, amikor Papp Ferenc felhívott, hogy az idei évben arra gondoltak, hogy én fogom megkapni a városvédő egyesületnek ezt a nívós díját, természetesen nagyon jól esett és természetesen az ember ilyenkor elérzékenyül, hogy ilyennel is gondoltak rá. Olyan nagy emberek az én szememben, akiket tényleg még gyerekként is csodáltam, hogy városunk kulturális életének meghatározó szereplői – mondta el stábunknak Lekszikov Csaba az Eraklin Tácklub Egyesület elnöke.

Az Eraklin Táncklub Egyesület nyilvános előadásával legközelebb május 1-jén, az Utca Tánc Fesztiválon találkozhat a nagyközönség Nagykanizsán.

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.