Nagykanizsán készültek a szezonkezdésre

facebook megosztás

Quadok és motorok lepték el a nagykanizsai krosszpályát szombaton. A technikai napra legtöbben Pécs és Budapest környékéről érkeztek, hogy beállítsák a gépeket a versenyidőszakra.

A rendezvény célja az, hogy mire beköszönt a versenyszezon, a pilóták felkészítsék a járműveiket, és megtalálják a legoptimálisabb beállításokat.

– Igazából technikai beállítások lesznek az autókon, illetve a motorokon. A téli időszakban leállás volt a motoroknak. Ilyenkor előveszik őket, meg kell csinálni a guminyomást, kicserélni a dugattyút, hengert, olajat cserélnek a motorokon. Ilyenkor kezdődik, hogy beállítják a rugózást, illetve a motorok technikai beállítása történik. Ez egész nap folyamatos, ugyanis nem egyszerű az ilyen motorokat olyan szintre felhozni és olyan beállításokat csinálni, hogy az a versenyzőknek megfeleljen – nyilatkozta Bolla Ferenc, Kanizsa Motocross Sportegyesület elnöke.

A technikai részleteken kívül fontos, a kondíció is – tudtuk meg Varga Norberttől. Nem elég, ha csak az edzőtermi gyakorlatokra fektetik a hangsúlyt a versenyzők, fontos, hogy a motorokon is jól teljesítsenek.

– Az edzőnapok lényege, hogy mire jönnek az országos bajnokságok és az éles versenyek, addigra a srácok, illetve a lányok megfelelő edzettségi szintet érjenek el. Itt kevés a konditermi edzés. Quadversenyezni úgy tudsz jól, ha quadozol. Természetesen szükséges az összes többi edzési forma is – nyilatkozott a témában Varga Norbert, a Magyar Amatőr Quad és Side-by-Side Sport vezetője.

A Kanizsa Motocross Sportegyesület legközelebb ősszel tervez hasonló, technikai sportokat felvonultató eseményt a kanizsai pályán.

H.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.