Több ember elleni gyilkossági kísérlet miatt emeltek vádat két keszthelyi férfi ellen

facebook megosztás

Több ember ellen elkövetett emberölési kísérlet miatt emeltek vádat két keszthelyi férfi ellen, akik tavaly nyáron megfenyegették és megkéselték egy brigád több tagját is - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.    

Pirger Csaba közlése szerint az 1997-ben és a 2001-ben született férfi a keszthelyi Balaton-parton sétált az élettársaikkal, amikor egy szállodai építkezésről az ott dolgozók lekiabáltak a nőknek. A nők nem válaszoltak, de a velük lévő két férfi szóváltásba keveredett az egyik munkással, majd távoztak a helyszínről.    

A következő napokban a vádlottak kiderítették, hogy az építkezésen ózdi munkások dolgoznak, és azt is, hogy melyik panzióban szállásolták el őket. Az eset miatt számon akarták kérni a férfit, ezért két nappal a történtek után késsel a zsebükben keresték fel a szálláshelyén.     

A panzió udvarán a két férfi köré gyűlő kilencfős brigád tagjai elfutottak, amikor a vádlottak kést rántottak, de a sértett futás közben elcsúszott, a földre esett, az idősebb férfi ekkor támadt rá, miközben társát is azzal hívta, hogy "Gyere, öljük meg!". A fiatalabb férfi a hanyatt fekvő sértettet megszúrta a combján, de mert a többi munkás téglákkal dobálni kezdte őket, elhagyták a panzió udvarát.    

Az erős vérzés miatt a megszúrt férfit a munkatársa és egyben sógora, a másik sértett az udvarban álló furgonnal kórházba akarta vinni. A két vádlott ekkor azonban a kések mellett egy kerékkulccsal és egy fa rúddal ment vissza, és mindkét férfinak nekitámadtak. A több - fejet és mellkast is ért - késszúrással járó dulakodásnak akkor lett vége, amikor a szirénák közeledő hangjára a vádlottak elmenekültek.    

Az egyik sértett nyolc napon túl gyógyuló, a másik közvetett életveszélyes sérüléseket szenvedett.    

A Zala Megyei Főügyészség több emberen, társtettesként elkövetett emberölés kísérlete, valamint zaklatás miatt emelt vádat a két támadó ellen.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.