Újabb tűz ütött ki Sármellék közelében (Frissítés: eloltották a lángokat)

Mintegy 20 hektáros területen, a vasárnapi nagy kiterjedésű tűz helyszínének közelében ismét ég az aljnövényzet Sármellék térségében - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.  

Kósi Zsolt közölte: nádas, fás és ligetes terület ég újra a 76-os főúttól délre, a Kis-Balaton térségében, közel ahhoz a területhez, ahol vasárnap több mint 600 hektáron pusztítottak a lángok.   

A tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a keszthelyi, a zalaegerszegi, a pacsai és a zalakarosi hivatásos tűzoltók oltják, de a helyszínre riasztották a nagykanizsai és a badacsonytomaji hivatásos tűzoltókat, továbbá a marcali speciális mocsárjárót is.   

Vasárnap kora délután ütött ki tűz a Kis-Balaton térségében, ahol a lángok több mint 600 hektáros területen pusztították el az aljnövényzetet és a nádast, illetve kisebb erdős területeket. A nagy erőkkel helyszínre vonuló tűzoltók hétfő hajnalra tudták megfékezni a lángokat.

Frissítés: Eloltották a lángokat Sármelléknél

Estére sikerült megfékeznie a tűzoltóknak a lángokat Sármellék közelében, ahol a vasárnapi, nagy kiterjedésű tűz után hétfő délután újabb területen lángolt az aljnövényzet - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.    

Kósi Zsolt elmondta: a hétfői tűzben 10-20 hektárnyi területen égett nádas, fás és ligetes terület a 76-os úttól délre, a Kis-Balaton térségében. A lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a keszthelyi, a zalaegerszegi, a pacsai, a zalakarosi, a nagykanizsai és a badacsonytomaji hivatásos, valamint a szőkedencsi önkéntes tűzoltók oltották el.    

Vasárnap kora délután ütött ki először tűz a térségben, ahol a lángok több mint 600 hektáros területen pusztították el az aljnövényzetet és a nádast, valamint kisebb erdős területeket. A nagy erőkkel helyszínre vonuló tűzoltók hétfő hajnalra tudták megfékezni a lángokat.    

A szóvivő elmondta még: tűzvizsgálat indul mindkét, egymáshoz közeli esetben, hogy tisztázzák az okokat.

MTI

(Borítókép: Kósi Zsolt tűzoltó hadnagy/Zala MKI)