Uniós támogatással kialakított ipari parkot adott át Szijjártó Péter Csurgón

facebook megosztás

Önmagán túlmutató jelentőséggel bír az ipari parkok létrehozása, ugyanis ezek hozzájárulnak azon versenyképes, beruházásbarát környezet további erősítéséhez, amelynek nyomán a magyar gazdaság tavaly a válság ellenére is rekordévet zárhatott - közölte csütörtökön külgazdasági és külügyminiszter.    

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Csurgói Ipari Park átadó ünnepségén arról számolt be, hogy a 450 millió forintos európai uniós támogatással megvalósult infrastrukturális fejlesztés eredményeként 8,5 hektáros, tovább bővíthető területet alakítottak ki.    

Mint mondta, környezetbarát módon kiépült a teljes közmű- és úthálózat, a vízelvezető rendszer és az informatikai háttér, ráadásul a létesítmény logisztikai adottságai is kiválóak, így minden bizonnyal jelentős beruházások érkeznek majd ide, ami több száz új munkahely létrehozását teszi lehetővé a jövőben.    

"A beruházásösztönzés nem filozófiai vagy ideológiai, hanem fizikai kérdés: ha van hely, akkor lehet beruházásokat hozni. Itt már van, úgyhogy mi azon leszünk, hogy minél több beruházást hozzunk ide" - hangsúlyozta.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a beruházásösztönzési intézkedéseknek köszönhetően tavaly a válság ellenére is rekordévet zárhatott a magyar gazdaság: megdőlt a GDP-növekedés, a foglalkoztatottság, a beruházások és az exportteljesítmény csúcsa is.    

Leszögezte: "a beruházásokért folytatott versenyt nem fújják le soha (...), nap mint nap kell csatákat megnyerni".    

Kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány nyomán kialakult új világgazdasági korszaknak azok az országok kerülhetnek a nyertesei közé, amelyek sikeresen védekeztek, és időben újra tudták indítani a gazdaságukat. Szerinte ilyen volt Magyarország is, amely megerősödve tudott kikerülni a gazdasági krízisből.

MTI

(Borítókép: Szijjártó Péter/facebook.com)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.