A költészet napja - Szavalóverseny és kötetbemutató Zala megyében

facebook megosztás

Zala megyében felolvasóesteket és szavalóversenyt rendeznek a költészet napja alkalmából, valamint kötetbemutatóval és kulturális műsorral is készülnek az ünnepre.    

A zalaegerszegi programsorozat már szerdán kezdetét vette: Szálinger Balázs József Attila-díjas és Salvatore Quasimodo-emlékdíjas költővel a Deák kert irodalmi portál társszerkesztője beszélget a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban.     

Április 11-én az Apáczai művelődési központban Sohonyai Attila kortárs költő Költői kérdések és válaszok című felolvasóestjére várják a közönséget.     

Nagykanizsán József Attila születésnapján Nagy Gáspár (1949-2007) emlékére rendeznek vers- és prózamondó versenyt a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A találkozón Nagy Gáspár művei és kortárs költők versei hangzanak majd el.     

Keszthelyen Hozz egy Kedvenc verset! címmel tettek közzé felhívást. A jelentkezők a szabadon választott - kortárs és klasszikus - költeményeket április 11-én a Balatoni Színház Simándy-termében szavalhatják el.    

Gyenesdiáson csütörtökön Farkas Anett íróval találkozhatott a községházán a közönség. Pénteken Szálinger Balázs tart előadást Petőfi: gyermek és rocksztár címmel a József Attila Művelődési Házban és Könyvtárban. Szombaton - ugyancsak a községházán - mutatják be a Gyenesdiási Antológia 5. kötetét - mondta el az MTI-nek Szabó Zsolt Szilveszter, a művelődési ház igazgatója.    

A költészet napját 1964 óta ünnepeljük minden évben április 11-én, József Attila (1905-1937) születésének napján.

MTI

(Borítókép: mandadb.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.