Drezdából érkezett az első gép a sármelléki Hévíz-Balaton Airportra

facebook megosztás

Két viharvert esztendőt követően idén végre a szokott időpontban elkezdődhetett a repülési szezon a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton. A német Salamon Reisen szervezésében április 20-án, szerdán landolt a 2022-es szezon első charterjárata a repülőtéren.

A német Sundair légitársaság által üzemeltetett géppel Drezdából érkeztek turisták. A Salamon Reisen révén idén még Erfurtból és Lipcséből is érkeznek majd charterjáratok, egészen október elejéig – szemlézi a termalonline.hu-t a hirbalaton.hu.

Bár a Hévíz-Balaton Airport menetrendjében még nem szerepel, de egy másik német utazási iroda is szervez chartereket Hévízre. A hasonló utakat évtizedek óta indító Mutsch Ungarn Reisen első gépe Frankfurtból érkezik és május 11-én landol majd a reptéren. Ehhez a Lufthansától bérelnek repülőt.

A szezon második felében majd Hamburgból, Berlinből és Düsseldorfból is érkeznek majd gépek a HévízBalaton Airportra. A fenti charterjáratok már megszokott szereplői a nyári szezonnak, az idei év újdonsága viszont az lesz, hogy a Wizz Air is közlekedtet járatokat Hévízre. Ráadásul menetrend szerinti járatokról van szó.

A gépek Dortmund és Hévíz között járnak csütörtökönként és vasárnaponként. Az első gép június 16-án érkezik a repülőtérre, az utolsó pedig szeptember 15-én. Ez egyébként remek lehetőség azoknak is, akik Zala, vagy éppen Somogy, Vas, Veszprém megyében élnek és onnan utaznának repülővel Németország nyugati részébe. Pláne, hogy az utazók számára a repülőtér mellett ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak. Ezen felül fontos szerepe lesz a beutazóforgalom felpörgetésében is.

A Németországból érkező utasforgalomból nemcsak Hévíz, hanem a környező gyógyvizes fürdőhelyek, – Kehidakustány, Zalakaros – valamint még a balatoni települések is profitálhatnak.

Forrás: hirbalaton.hu

(Borítókép: Baladincz Bendegúz/LHSM Spotter Team)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.