Ismét egy lépés és ellépés

Egy újabb lépést tett a Tungsram SE férfi NB II-es csapata az elsőségért, míg a nőknél a kanizsai megyei rangadón a Hévíz győzelmével ellépett kissé nagykanizsai riválisától.

Tungsram SE (1.) – Kalocsai KC (7.) 37-21 (20-7)

NB II Dél-nyugati csoport férfi kézilabda-mérkőzés, 17. forduló. Nagykanizsa, 160 néző. Vezette: Ritter, Sörös.

Tungsram: Szabó M. - Kovacsics 8, Szabó G. 7/3, Füstös 6, Hári 1, Péter 3, Sass 6. Csere: Gelencsér A. (kapus), Kiss G. 1, Balassa 1, Baranyai Zs. 1, Csalló, Marics, Balogh P. 3, Szöbölődi. Játékos-edző: Csalló Ádám.


A Tungsram SE Nagykanizsa NB II-es férfi kézilabda együttese ismét a bajnoki cím felé halad

Az NB II Dél-nyugati csoportjában biztosan listavezető kanizsai csapat maximálisan betartotta az előzetesen elgondoltakat, s miként azt a játékos-edző Csalló Ádám elmondta: jól működött a kapus és a sánc mérkőzés-kapcsolata a kalocsaiak ellen. Összességében is jó formát mutattak a dél-zalaiak, és minden esély megvan arra, hogy mindez a következő meccsig kitartson, s lényegében a bajnoki címét a TSE megvédje.

 

Tungsram SE (10.) – Hévízi SK (9.) 27-29 (12-17)

NB II Dél-nyugati csoport női kézilabda-mérkőzés, 17. forduló. Nagykanizsa, 200 néző. Vezette: Antal, Antalné.

Tungsram SE: Dudora – Szmodics V. 3, Szabó E. 8/1, Horváth A. 5, Füstös 4, Kovács B. 4/3, Szmodics D. Csere: Tóth V. (kapus), Ács, Andor, Csivre E., Csivre V., Kálovics E., Kovács D., Majoros 3/3. Edző: Baranyai Zsolt.

A megyei rangadó keretében két tabella-szomszéd találkozott, s a kanizsaiak azzal a céllal küzdöttek, hogy a három pont különbség egyre olvadjon, a hévíziek sikere viszont egy nyugodtabb előnyt jelentett számukra a továbbiakat illetően. A vendégek soraiban többeknek is ismerős lehetett a közeg, bár, a helyszínre nézve ez aligha igaz, mivel immár a két fél a Kanizsa Arénában mérkőzhetett. A találkozó lélektanához mintha a fürdővárosiak alkalmazkodtak volna jobban, lévén kanizsai oldalon például a kapusteljesítmény ezúttal elmaradt a korábbiaktól. Az első harminc perc nem tükrözte azt, hogy a Tungsram kimondottan bő kerettel vágott neki a meccsnek, a HSK kispadja ugyanakkor éppen az ellenkezőjét mutatta. A második harminc perc már kissé másképp is festett, de a dél-zalaiak csak zárkózni tudtak ellenfelükhöz. A Hévíz az egész találkozón alig lőhetett hetest, igaz kettőből kettőt értékesített, míg a vendéglátók négyet egyszerűen kihagytak, s ez ilyen helyzetben főleg nem fért bele.

P.L.