Ismét zárva a kilátó

2022. ápr. 21.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor nyithat ki újra a nagykanizsai kilátó. A Csónakázó-tó területén található torony ügyében rengeteg kritika érkezik a lakosoktól a Zalaerdő Zrt. közösségi oldalára. Az emberek szerint a kirándulóhely lassan már többet van zárva, mint nyitva. Nyirádi Ivett erdeiiskola-vezető elmondta, bár a kilátó a cég tulajdonában áll, az üzemeltetésért egy külsős társaság a felelős.

Többen nehezményezték, ha már a technikai problémák nem oldódtak meg, akkor a húsvéti hosszú hétvégére miért nem tették ingyenessé a kilátó látogatását. Nyirádi Ivett arról tájékoztatott, hogy az időszakos lezárások a beléptetőrendszer meghibásodása miatt lépnek újra és újra életbe, tehát nem szerkezeti hibáról van szó, de a jelenlegi esetről sajnos már későn értesültek.

– A legutóbbi esetnél egy alkatrészt kellett cserélni, egy elég nagy volumenű javítást végeztünk. Sajnos a jelenlegi helyzetben az ilyen informatikai termékek beszerzési ideje jelentősen megnövekedett. Arra az időszakra egy alternatív nyitvatartással készültünk. Rövidített nyitvatartással és csak készpénzes fizetéssel, de látogatható volt a kilátó. A jelenlegi probléma pontos okát még mindig nem tudjuk, de dolgoznak rajta a partnercég szakemberei –  tudtuk meg Nyirádi Ivettől, a Zalaerdő Zrt. erdei iskolájának vezetőjétől.

Mivel az aktuális meghibásodás váratlanul, éppen az ünnepek előtt történt, így a Zalaerdő Zrt. nem tudott intézkedni a kilátótorony alternatív látogatásának ügyében.

– Húsvétkor tudtuk meg, hogy probléma van. Sokszor mi nem is tudjuk, hogy elromlott a rendszer, hanem érkezik egy visszajelzés. Sajnos nem volt elérhető semmilyen szerviz akkor, kollégákat sem tudtunk már mozgósítani – árulta el Nyirádi Ivett.

A Zalaerdő Zrt. a partnercég tájékoztatását követően azonnal értesíti a közvéleményt, hogy mikortól tudnak ismét belépni a kilátótoronyhoz.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)