Jótékonysági koncert Kárpátaljáért

facebook megosztás

Jótékonysági koncertet tartottak a Farkas Ferenc-zeneiskolában péntek este. Az intézmény a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a ZeneVarázslat Mozgalom kezdeményezéséhez csatlakozott a Lélekhíd című műsorral. A kanizsai rendezvénnyel azonos időpontban még 80 zeneiskolában kezdődött nemes célú koncert az országban. Az esemény célja az volt, hogy a hangszerekkel fejezzék ki együttérzésüket a hazájukból menekülni kényszerülőkkel.

Az estén a zeneiskola növendékei és kamaracsoportjai léptek fel. A koncert bevételéből a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rászoruló hallgatóit, és az ott élő családokat támogatják a szervezők. A koncertekkel a fellépők a zene nyelvén fejezték ki együttérzésüket az Ukrajnából menekülni kényszerülők felé.

– Ez a Híd Kárpátaljáért, Lélekhíd jótékonysági rendezvény, ez a magyar zeneiskolák szövetsége, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a ZeneVarázslat Mozgalom kezdeményezésére jött létre. A programnak az a lényege, hogy a mai nap minden zeneiskolában megszólal valami muzsika és ezzel fejezzük ki együttérzésünket a Kárpátalján élőknek – árulta el híradónknak Novinics Kármen, a Farkas Ferenc Zene és Alapfokú Művészeti iskola intézményvezető-helyettese.

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.