Két helyen is várták a véradókat

facebook megosztás

Véradó akciót tartott ma a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete. A már megszokott helyszín, a Kanizsa Centrum mellett az egészségügyi szakemberek ma a Thúry-iskolába is kitelepültek.

Egész napos akciót szervezett ma a Vöröskereszt Nagykanizsára, hiszen a vidéki programok mellett egy komolyabb, városi kezdeményezésre már huzamosabb ideje nem került sor. Kedd délelőtt a Thúry-technikumban lehetett segítő kezet nyújtani. A szervezés nem titkolt szándéka az volt, hogy a fiatalokat is bevonják a véradásba – ma több első véradó is volt az intézményben.

– Hallottam az iskolában, hogy lesz egy ilyen esemény. És úgy gondoltam, elsőre miért is ne itt próbáljam ki akkor. Kíváncsi voltam, hogy működik ez az egész, és szerettem volna segíteni – mondta el stábunknak Mile Dorina véradó.

– Ez egy bevett hely már a nagykanizsai véradók számára. Nagyon szeretnek idejönni, itt van parkoló, így összevonva le tudják bonyolítani a többi ügyüket a véradással egybekötve – emelte ki Goór Violetta.

Pontos számokat az akció kapcsán csak a nap végén tud mondani a Vöröskereszt, de mint ahogy Goór Violetta fogalmazott: a már kezdéskor tapasztalt sorban állás bizakodásra ad okot.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.