Kettőből két meccset nyert Nagykanizsán a női ifjúsági kézilabda-válogatott

facebook megosztás

Továbbra is veretlen nemzetközi mérkőzéseken a Kanizsa Aréna. Ezúttal a női ifjúsági kézilabda-válogatott játszott egy kétmeccses párharcot Románia korosztályos csapatával a létesítményben. A csütörtök délutáni találkozót 31-25-re, míg a ma délelőttit 29-24-re nyerték a mieink.

Beállóból és gyors középkezdés után is ment az ifiválogatottnak a gólszerzés a csütörtöki meccsen. A román csapat az első játékrész utolsó perceiben tudott feljönni döntetlenközeli állásra, de ezt a rövid periódust leszámítva végig irányította a találkozót a hazai együttes. Ez a magyar korosztály tavaly nyáron megnyerte az Európa-bajnokságot, a döntőben Németországot múlták felül Bohus Bea tanítványai. A kanizsai összetartásra egy alaposan felforgatott kerettel érkezett a nemzeti csapat, hiszen több új játékost is kipróbált a stáb.

– Ezért is külön öröm az, hogy mind a két mérkőzésen tudtunk győzni, s gyakorolni. Ilyenkor megnézzük, hogy kit hol tudunk használni. Melyik poszton vagy éppen a védekezésben hol tudjuk számításba venni. Örülök, hogy jól sikerült ez a két mérkőzés, azért vannak adósságaink. De ezt pótolni fogjuk –  nyilatkozta Bohus Bea, a magyar ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya.

A mai mérkőzés egyik legjobbja volt az öt lövésből öt gólt szerző Csernyánszki Liliána. A Debrecen játékosa már az U17-es kontinensbajnokságon is erősítette a nemzeti csapatot.

A román csapat ellen mindig presztízsmeccseket játszunk. A csapat most kicsit kicserélődött, az elején meg kellett szoknunk a másik játékát. Ez talán az első mérkőzésen jobban érződött. De úgy gondolom, hogy nagyon szépen megoldottuk. S mind védekezésben, mind támadásban tudtunk olyan elemeket gyakorolni, amiket azelőtt nem vagy nem ebben a felállásban – értékelte a pénteki találkozót Csernyánszki Liliána.

A játékosokra a nyáron – az érettségi mellett – újabb fontos kihívás vár, hiszen augusztusban rendezik a korosztályos világbajnokságot. Érdekesség, hogy eddig hat nemzetközi meccset játszottak a különböző korosztályú kézilabda-válogatottak a Kanizsa Arénában, és minden párharc magyar győzelemmel zárult.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.