Megelevenednek Z. Soós István grafikái

facebook megosztás

„Légy Te is festőművész! Keltsd életre Z. Soós István grafikáit!” címmel hirdetett pályázatot diákoknak a Thúry György Múzeum. A fiatalok alkotásaira péntek délután, 15 óráig szavazhatnak az intézmény közösségi oldalán.

Egy fél élet munkája - A sokoldalú Z. Soós István címmel márciusban nyílt tárlat a Magyar Plakát Házban. A bemutató kapcsán gyerekfoglalkozásokat és rajzpályázatot is indított a kanizsai múzeum vezetése. A diákok krétával és festékkel készítették az alkotásokat. A művészi megmérettetésen induló 68 remekmű között jelenleg is szoros a verseny. A kiállítás kurátorától, Szmodics-Tugya Beátától megtudtuk, hogy a közösségi oldalon lehet megtekinteni és voksolni a beérkezett rajzokra.

– A múlt hónapban hirdettünk egy pályázati felhívást a gyerekeknek, az volt a címe, hogy Légy Te is festőművész! Keltsd életre Z. Soós István grafikáit! Vártuk a gyerekcsoportokat ezzel a témával kapcsolatosan, elég sok osztály el is jött hozzánk, végül 68 gyerek és fiatal döntött úgy; hogy itt hagyja nálunk az alkotását, temperával, zsírkrétával, pasztellkrétával dolgoztak itt a gyerekek, közben természetesen megnézték a kiállítását – árulta el híradónknak Szmodics-Tugya Beáta, a Thúry György Múzeum munkatársa.

Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója arról tájékoztatott bennünket, hogy Járási Ildikó iparművész kiállítása szeptemberre tolódik, ezért és a nagy érdeklődés okán, Z. Soós István alkotásait május 21-ig még megtekinthetik a látogatók.

– Ez egy nagyon különleges tárlat, idáig is nagyon sok gyermek nézte meg és több felnőtt csoport is, várjuk továbbra is a látogatókat, ugyanis a kiállítás látogathatóságát meghosszabbítottuk május 21-e szombatig. A művésznő kérésére az április 28-ra tervezett Járási Ildikó iparművész, Ferenczy Noémi-díjas képzőművész kiállítása elmarad, az ő kérésére szeptemberre tolódik, úgyhogy ez a tárlat továbbra is látogatható itt a Magyar Plakát Házban – nyilatkozta Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója.

A rajzversenyen a két legtöbb szavazatot elért alkotás készítőjét díjazzák.

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.