QR-kódot helyeznek el Nagykanizsa emléktábláira a könyvtár kezdeményezésére

facebook megosztás

Az akció célja, hogy az érdeklődők bővebben is tájékozódhassanak a felületek tartalmáról. Az első vonalkódot az Ady utcai jazztörténeti pont kapja pénteken.

A „Szavak a falakon, mesélő kanizsai táblák” elnevezésű ötlet lényege, hogy az emberek a kód használatával a városi bibliotéka internetes oldalán még több információt olvashatnak egy-egy kanizsai emléktábláról.

Önként vállalt feladata a könyvtárnak. A munkatervünkben fogalmaztuk meg, hogy milyen jó lenne, ha nem csak a Tarnóczky Attila kezdeményezte várostörténeti táblákon, ami az általa létrehozott tartalmakra mutat az interneten, hanem a korábban, vagy bármikor készült nagykanizsai táblákra is kerülhetne egy ilyen jel. Ez olyan internetes tartalomra mutatna, ami elmeséli, hogy miről is szól ez a tábla – tudtuk meg Czupi Gyulától, a Halis István Városi Könyvtár igazgatójától.

A Nagykanizsai Jazz Klub megalakulásának ötvenedik évfordulója alkalmából, februárban avatták fel az Ady utcában található táblát, ami a QR-kód segítségével a műfaj nagykanizsai hőskoráról mesél majd a járókelőknek.

– Magyarország első jazztörténeti emlékpontja lesz ez. Az emléktábla, illetve a tartalom arról szól, hogy 1972-ben, ötven évvel ezelőtt megnyitotta kapuit az első nagykanizsai jazzklub. Ezt egy mérföldkőnek tekintjük és erről szól tulajdonképpen ez a leírás, ami megtalálható majd a Halis István Könyvtár honlapján – árulta el Halász Gyula a Magyar Jazz Szövetség tagja.

A QR-kódot pénteken délután 15 óra 15 perckor helyezik el az emlékponton.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.