Rockkoncertet szerveznek az ukrajnai menekültekért

facebook megosztás

Jótékonysági rockkoncertet szervez a Canischa zenekar és a Fyx Együttes április 22-én a HSMK-ban, a program részleteiről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót. Az est bevételét a kárpátaljai menekülteknek adományozzák.

A Canisha Zenekar és a Fyx Együttes tagjai régóta jó barátságot ápolnak. A másfél órás, nemes célt szolgáló program Miskó János ötlete volt.

– Amikor kitört ez a szörnyűség, akkor több kezdeményezésről halottunk és úgy gondoltam, hogy mi is részesei szeretnénk lenni egy ilyen adakozó segélykoncertnek, akkor beszéltem Klaszán Sanyi barátommal, aki első szóra azt mondta, hogy ketten csináljuk meg. Eldöntöttük, hogy felkérjük a művelődési központot, hogy vállalja fel a koncert megrendezését, szervezését – mondta el Miskó János, a Fyx Együttes gitárosa.

A jótékonysági koncert teljes bevételét felajánlották a szervezők a menekültek segítésére.

– Egy másfél órás koncerttel készülünk, elsősorban azért, hogy az ukrajnai menekülteket, a háborúból menekülő gyerekeket, nőket segítsük. Az összes összegyűlt pénzadományt és tárgyi adományt elvisszük Kárpátaljára, és a rászorulók között szétosztjuk – árulta el Klaszán Sándor, a Canischa Zenekar énekese.

A nagykanizsai egyházak is hozzájárulnak a rendezvény támogatásához. Hella Ferenctől, a Nagykanizsai Református Egyházközség lelkipásztorától megtudtuk, hogy az összegyűlt adományokat egyenesen a kinti segítőkhöz vinnék, még akkor is, ha ez komoly logisztikai munkát igényel.

– Azt gondolom, hogy nagy dolog ez a jótékonysági koncert, és ezt megpróbáljuk kijuttatni úgy Kárpátaljára, hogy célirányosan azoknak az embereknek adjuk át, akik ott kint a segítségnyújtást végzik. Nagyon nehéz ennek a lebonyolítása, de mindenképpen szeretnénk végigjárni. Már felvettem a kapcsolatot, a kárpátaljai ottani vezető emberekkel – nyilatkozta Hella Ferenc református esperes.

Az érdeklődők a helyszínen támogatójegyek vásárlásával is adakozhatnak a rászorulók megsegítésére.ű

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.