Számos utcában javítja az útburkolatot a Via Kanizsa

facebook megosztás

A Giro d’Italia kerékpáros körverseny nagykanizsai szakaszát érintő utcákban kezdte el az útburkolat javítását a Via Kanizsa. Erdélyi László városgondnok arról tájékoztatott, hogy a szakemberek május nyolcadikáig – egyebek mellett – a Balatoni, a Teleki és a Csengery úton fognak dolgozni. A versenyt követően a cég a város további területein is folytatja az aszfalthibák javítását.

A száraz télnek köszönhetően a csapadéktól nem, ugyanakkor a fagyási és olvadási ciklusok gyakori váltakozása miatt keletkeztek kisebb-nagyobb burkolati hibák a városban – tudtuk meg Erdélyi Lászlótól. Az aszfaltkeverő telepek idén csak áprilisban kezdtek el dolgozni, így a Via Kanizsa a napokban tudott nekilátni a melegaszfaltos-javításoknak.

– Rögtön egy célzott projekttel kellett kezdenünk, ami a Giro d’Italia kerékpáros versenyhez kapcsolódik, ami május nyolcadikán érkezik ide a városba. Ennek az útvonalán kell az útburkolat hibáit kijavítanunk elsősorban, hogy a verseny biztonságosan lebonyolítható legyen. Ez a mostani prioritás, utána folyamatosan fogjuk, az úthibák jellegéből és súlyosságából adódó sorrendben végezni a további burkolatjavításokat – nyilatkozott Erdélyi László városgondnok.

A vállalat munkatársai jelenleg a Balatoni úton dolgoznak. Erdélyi László szerint ez valószínűleg egészen a következő hét végéig így lesz, mivel egy frekventált, nagy forgalmú szakaszról van szó, elég sok problémával. Április végétől a kerékpárosok által érintett többi övezetet is ellenőrzik.

– A kerékpáros verseny a 61-es számú főúton érkezik Kaposvár irányából. A sánci városrészbe fognak bekanyarodni a versenyzők, aztán a Levente utcai körforgalom után a Teleki utcán, a Kórház utcán, a Kisfaludy utcán, a Csengery úton, a Fő úton és a Balatoni úton fognak a városi úthálózaton közlekedni. A 7-es számú főúton, Galambok irányába folytatják tovább a versenyt – emelte ki Erdélyi László.

A társaság az elkövetkező időszakban a közlekedésben résztvevők türelmét kéri.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.